L'esport com a màrqueting polític: Pedro Sánchez també presumeix d'estar en forma

La llarga tradició dels presidents de mostrar-se fent esport

Anna SoléActualitzat

El nou president espanyol també ha volgut exhibir que és un home que està en forma, que fa exercici com Rajoy, per bé que amb un estil una mica més intens.

Si Rajoy feia caminades matinals a marxa ràpida, l'equip de Sánchez l'ha ensenyat corrent, just el dia de la seva primera entrevista com a president espanyol.

 

Sánchez, que només porta dues setmanes a La Moncloa, s'ha sumat ben aviat a l'estratègia de mostrar una imatge més propera alhora que presidencial.

Per l'ocasió no ha deixat res a l'atzar: samarreta dels 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona, 40 minuts de carrera i jocs amb la seva gosseta "Turca", just abans d'una reunió amb el seu equip.

 

A banda de les caminades ràpides, tant a La Moncloa com en els desplaçaments a l'exterior, Mariano Rajoy també s'havia volgut mostrar proper amb el seu gos.


Així es deixava veure durant la jornada de reflexió de les eleccions del 20 de desembre del 2015.

 

Els seus antecessors ja s'havien mostrat com a homes actius. José Luís Rodríguez Zapatero va compartir amb David Cameron, exprimer ministre del Regne Unit, una sessió de fúting durant una cimera del G-20 a Corea del Sud el 2010.

No era la primera vegada que es mostrava preocupat per fer exercici, ja que també solia córrer pels jardins de La Moncloa.


Molt actiu, i en diferents modalitats esportives, es va voler mostrar José María Aznar. Durant la seva etapa com a president espanyol, de fet, comptava amb un entrenador personal a La Moncloa. Ja d'expresident va ser molt comentat el nombre d'abdominals que presumia fer.

 

 

A Catalunya, aquest tipus d'imatges no són tan habituals, per bé que també s'ha pogut veure Artur Mas, Pasqual Maragall o Jordi Pujol, per exemple, fent esport.

 

 

 

Joana Ortega, vicepresidenta del govern català del 2010 al 2015, també s'ha deixat veure fent kick-boxing, un dels esports que practica. Aquest tipus d'imatges, però, són menys habituals en dones amb responsabilitats polítiques que, per contra, sovint són fotografiades amb vestits i joies.

 

Pel que fa als líders mundials, Vladimir Putin és un dels que més s'ha preocupat per mostrar-se com un home fort com a estratègia de màrqueting polític. Per ajudar-lo, el Kremlin distribueix cada any imatges seves amb el tors nu, practicant activitat física o aconseguint fites importants, com la pesca d'un gran exemplar.

 

D'Angela Merkel, cancellera alemanya, es diu que és amant de la muntanya i que té debilitat per l'esport. Diverses vegades se l'ha pogut veure practicant esquí de fons.

 

Nicolas Sarkozy, expresident francès, també s'havia deixat veure corrent en cimeres del G-20. Als EUA, els expresidents Bill Clinton o George Bush pare, ja corrien en públic. En el cas de Clinton es va fer construir una pista d'atletisme a la Casa Blanca.

 

 

També als EUA l'ex-primera dama Michelle Obama havia aparegut públicament fent esport, sobretot arran de la seva campanya política contra l'obesitat infantil.

ARXIVAT A:
PPPSOEPSCMariano RajoyPedro Sánchez
Anar al contingut