L'esperança de vida ha augmentat 3,5 anys des del 2002
L'esperança de vida ha augmentat 3,5 anys des del 2002

L'esperança de vida a Espanya és de 83 anys, només superada pel Japó i Suïssa

Per comunitats, Madrid ocupa el primer lloc i Catalunya, el sisè

Laura GalanActualitzat

Una criatura nascuda a Espanya té una esperança de vida de 83,3 anys. 80, si és nen, i 86, si és nena.

Aquesta mitjana és la més gran entre els països de la Unió Europea i la tercera a món. Al davant només la superen el Japó i Suïssa.

Això és el que diu l'informe "Esperances de vida a Espanya, 2017", publicat cada any pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.

Per comunitats autònomes, Madrid és on els ciutadans tenen una major esperança de vida (85,08 anys). Catalunya ocupa el sisè lloc (83,64 anys) per darrere, també, de Castella i Lleó, Navarra, La Rioja i el País Basc.

Les més mal situades per la cua són Ceuta i Melilla, Andalusia, Extremadura, Múrcia, el País Valencià i Astúries.

 

 

L'esperança de vida creix 3,5 anys

L'informe assenyala que en 15 anys, des del 2002, l'esperança de vida ha crescut en gairebé tres anys i mig.

 

Segons el Ministeri de Sanitat, el fet que els homes viuen menys que les dones té a veure amb el fet que tenen un risc més elevat de tenir malalties cardíaques perquè s'exposen més a comportaments de risc com una mala dieta o el tabaquisme.
 

De tota manera, constata que, en els últims 25 anys, la diferència entre tots dos sexes s'ha escurçat sobretot per l'augment del consum de tabac entre les dones.


Qualitat de vida

L'estudi també reflecteix que, en conjunt, la qualitat de vida a Espanya és bona fins als 63 anys i que el 75% dels anys d'esperança de vida es viuen sense incapacitats.

L'estudi posa de manifest que Catalunya és la quarta per la cua en anys viscuts amb qualitat. Per darrere només hi té Múrcia, Astúries i Castella-la Manxa.

Per contra, les comunitats on es viuen més anys amb qualitat són Cantàbria, La Rioja, les illes Balears, el País Valencià i el País Basc.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut