L'Espanyol suma una nova derrota a Montjuïc davant un Vila-real molt efectiu

L'Espanyol va sumar ahir la segona derrota en tres partits disputats a Montjuïc aquesta temporada. Els blanc-i-blaus es van veure superats per un Vila-real que arribava com a sorprenent cuer de la Lliga però que es va acabar emportant la primera victòria per 1-2. Josico va avançar els visitants en l'últim minut de la primera part i Luis García va empatar en l'inici de la represa. Marcos Senna va desfer la igualada amb una forta canonada. El públic local es va mostrar disconforme amb el joc del seu equip i va acomiadar els seus jugadors amb xiulets.

L'Espanyol va començar dominant el partit i en el minut 3, Luis García va poder inaugurar el marcador amb un cop de cap al pal després d'una gran jugada d'Armando Sa, que es va voler reivindicar contra el seu exequip. Una nova internada per la dreta del lateral portuguès va estar a punt d'acabar en gol però Viera va desviar de forma providencial la rematada d'un actiu Luis García. Després d'un inici fulgurant dels blanc-i-blaus, el partit es va convertir en un cúmul d'errors de tots dos equips. El Vila-real va semblar un equip totalment diferent al de la temporada passada i Riquelme gairebé no va entrar en contacte amb la pilota. Els groguets només es van apropar amb perill a la porteria de Kameni en el tram final de la primera meitat. En el 36, Forlán va rematar de cap molt fluix a les mans de Kameni i set minuts després, el camerunès va desviar a córner un xut de Marcos Senna. Quan semblava que s'arribaria al descans amb l'empat inicial, a la sortida del córner Josico va sorprendre Kameni i va inaugurar el marcador a la mitja volta després d'un embolic a l'interior de l'àrea. En la represa, l'Espanyol va sortir decidit a buscar l'empat. Lotina va donar entrada a Zabaleta i un centrexut de l'argentí no el va arribar a rematar Luis García per mil·límetres tot sol al segon pal. L'exjugador del Mallorca va estar més encertat en el minut 59 quan va aconseguir la igualada amb un xut que es va colar entre les cames de Quique Álvarez després d'un refús de Viera. Però l'alegria espanyolista només va durar sis minuts, el que va trigar Marcos Senna a fer l'1-2 amb una forta canonada des de la frontal de l'àrea. Amb el marcador a favor, el Vila-real es va dedicar a adormir el joc mentre que l'Espanyol no va trobar el camí de l'empat. Malgrat els intents a la desesperada d'Iván de la Peña, els blanc-i-blaus van ser incapaços de crear perill sobre la porteria d'un insegur Viera. Una centrada de Juanfran que Javi Venta va estar a punt de marcar en la seva pròpia porteria va ser tot el bagatge ofensiu dels homes de Lotina, que van encaixar la segona derrota de la temporada a Montjuïc. Per la seva banda, el Vila-real suma la primera victòria i abandona la cua de la classificació.