Espanyol

L'Espanyol suma tres punts vitals davant del Rayo malgrat el VAR (2-1)

El VAR ha anul·lat dos gols més a Sergi Darder per fora de joc

Joan Francesc Ferrer, "Rubi", no volia parlar de final, de partit decisiu contra el Rayo, però el cas és que els tres punts sumats al RCDE Stadium els han donat un oxigen més que necessari i els han fet pujar cap amunt a la classificació. Ara són onzens.

El Rayo ha estat avisant en els primers minuts, amb Alex Moreno molt inspirat repartint joc. Seva ha estat la primera ocasió clara, un cop de cap de Raúl de Tomás, tot just en el minut 5, que Diego López s'ha trobat a les mans. En el minut 20, Sergi Darder ha marcat el que podia ser l'1 a 0 per l'Espanyol, però el VAR ha confirmat un fora de joc més que ajustat. Els de Rubi han entrat en bona dinàmica, i Borja també ha disposat d'una bona ocasió a passada de Piatti, però la lesió de l'italoargentí poc després -ha caigut malament després d'un salt i se l'han endut en llitera- ho ha canviat tot. Imbula ha donat un primer avís en el minut 31 i, en el 33, el 0 a 1 del Rayo. Una centrada espectacular d'Embarba l'ha rematat, de rosca i amb el cap, el senegalès Abdoulaye Ba, en el que ha estat el seu primer gol en la lliga espanyola. L'entrada del xinès Wu Lei, un dels fitxatges d'hivern, en el lloc de Piatti, ha donat més revolucions al joc espanyolista que, amb les presses per empatar, ha anat caient en continus fores de joc.

En el segon temps, l'Espanyol ha canviat el xip. Sergi Darder, primer, Dídac Vilà després, Borja Iglesias, al pal, i el xinés Wu Lei han posat a prova el porter Dimitrievski, que no ha fallat. En el minut 69 l'àrbitre Prieto Iglesias no ha assenyalat penal de Velázquez a Wu Lei, però la revisió del VAR ha confirmat que sí que hi havia hagut falta dins l'àrea petita. Borja Iglesias ha fet pujar l'1 a 1 amb un xut contundent. Ja en el minut 86, novament Darder ha entrat en escena i aprofitant un rebuig de Rosales, ha marcat, però, per segona vegada, el VAR ha reflectit el fora de joc i el gol ha acabat anul·lat. Però avui era el dia de Sergi Darder, que ho ha intentat per tercera vegada, ja en el temps afegit, i ha aconseguit, amb una volea increïble, el 2 a 1, ara sí. La centrada de Rosales l'ha rematat de manera brillant Darder, en el minut 95, que els ha donat definitivament la victòria.