Primera Divisió

L'Espanyol s'enfonsa en la zona de descens amb una nova derrota contra el Betis (1-2)

L'Espanyol s'ha enfonsat encara més en la zona de descens després d'encaixar contra el Betis la quinzena derrota de la temporada. Els homes de Luis Fernández no han fet un mal partit, però s'han mostrat impotents davant la major eficàcia dels bètics, que s'han avançat amb un gran gol de Mingo. L'àrbitre Pérez Burrull no ha tingut una bona actuació i ha assenyalat un dubtós penal de Vignal sobre Alfonso, que Fernando ha transformat en el 0-2. Tot i que Tamudo ha retallat distàncies amb un altre penal discutible, els blanc-i-blaus han acabat el partit amb deu per l'expulsió de Vignal, que debutava com a titular.

Amb el romanès Raducanu veient el partit des de la llotja de Montjuïc, l'Espanyol ha començat dominant el partit, però ha vist com el Betis, en la seva primera arribada a l'àrea local, s'ha avançat en el marcador en el minut 8. El català Mingo, amb un xut impressionant des de més de 30 metres que s'ha colat per tot l'escaire, ha fet impossible l'estirada de Lemmens. Els blanc-i-blaus han reaccionat ràpidament i Tamudo, després d'un ràpid contraatac conduït per De la Peña, ha tingut una ocasió claríssima per fer l'empat, però el seu xut de rosca s'ha perdut fregant el pal de la porteria de Prats. Després d'una internada de Joaquín per la banda dreta que Alfonso no ha arribat a rematar per milímetres, l'Espanyol ha tingut dos ocasions gairebé consecutives per empatar. Primer Àlex Fernández, amb un xut massa creuat, i després el francès Vignal, en el seu debut com a titular, amb una volea per sobre del travesser. En el minut 29, s'ha produït la jugada polèmica del partit. Pérez Burrull ha considerat penal un xoc a l'interior de l'àrea entre Vignal i Alfonso, que Fernando, enganyant Lemmens, ha transformat en un preocupant 0-2. Amb l'Espanyol anímicament enfonsat, el Betis ha estat a punt de sentenciar en un ràpid contraatac, però Alfonso ha rematat molt desviat una centrada de Joaquín quan estava completament sol. De la Peña, el millor amb diferència de l'equip espanyolista en la primera meitat, ha pogut reduir distàncies en una jugada individual, però el seu intent de vaselina l'ha desviat a córner Prats amb la punta dels dits. I ja en temps de descompte, primer Jordi Cruyff amb un xut des de l'interior de l'àrea petita i després Tamudo, amb una rematada massa forçada, han tingut les últimes dues ocasions per fer l'1-2 abans d'arribar al descans. Luis Fernández ha donat entrada a Tayfun per David Garcia en l'inici de la segona part per donar més profunditat per la banda esquerra de l'atac blanc-i-blau. El colegiat Pérez Burrull ha tornat a encendre els ànims de l'afició local en assenyalar una inexistent falta de Lopo sobre Joaquín, que a més ha vist la cinquena targeta groga, i es perdrà la pròxima jornada, igual que Àlex Fernández. A mesura que han anat passant els minuts, l'Espanyol no ha trobat arguments ofensius per arribar amb perill a la porteria de Prats, mentre que el Betis ha jugat amb molta comoditat ben tancat al darrere. Però en el minut 67, Pérez Burrull ha donat emoció al tram final del partit xiulant un dubtós penal de Lembo sobre Lopo, que Tamudo ha transformat en l'1-2. Quan semblava que l'Espanyol podia reaccionar, Vignal ha deixat el seu equip en inferioritat numèrica amb una entrada esgarrifosa sobre Joaquín, la catorzena expulsió que pateixen els blanc-i-blaus aquesta temporada. Amb un jugador menys, els homes de Luis Fernández han acusat el desgast físic i gairebé no han creat perill davant d'un Betis conformista a l'espera del xiulet final. A la sortida d'un córner, Pochettino ha esgotat l'últim cartutx per aconseguir com a mínim l'empat amb un cop de cap per sobre del travesser. Tot i l'esforç final, l'Espanyol ha encaixat la quinzena derrota de la temporada i s'enfonsa encara més en la zona de descens, a set punts de la salvació.