Actualitat blanc-i-blava

L'Espanyol prolonga la seva caiguda lliure en perdre a San Mamés (1-0) víctima de la mala punteria

L'Espanyol ha empitjorat a San Mamés l'estadística que l'està deixant cada cop més lluny d'Europa: una victòria en els últims set partits. Els de Valverde han llançat per la borda la primera part, tot i un xut al pal de Rufete, i l'Athletic ho ha aprofitat per marcar el seu gol i no ha sentenciat de miracle. La represa sí ha estat un monòleg blanc-i-blau, amb ocasions a dojo i un penal fallat per Tamudo, però és que la sort també sembla haver-li donat l'esquena. Precisament, l'Athletic és una amenaça més en la carrera per la UEFA; amb els tres punts d'avui, es col·loca a dos dels pericos.

Ernesto Valverde ha canviat Valdo a la banda esquerra i li ha donat la dreta a Rufete, deixant una altra vegada Riera a la banqueta. Però durant el primer quart d'hora tothom ha passat desapercebut, perquè no hi hagut cap jugada d'interès. Athletic i Espanyol lluitaven pel control de la pilota sense gaire encert ni aproximacions perilloses a les àrees. Ara bé, la primera acció en contra ha estat fatal per als blanc-i-blaus: al minut 15, Garmendia ha obert el marcador amb un subtil cop de cap a centrada de Gabilondo.

L'Espanyol ha quedat mig estabornit i l'Athletic ho ha aprofitat per incrementar la pressió. Al minut 28, Javi Martínez ha perdonat el 2-0 xutant fora quan estava sol davant Kameni. Els de Valverde s'han estirat una miqueta arran de la lesió de Yeste, que ha estat substituït per Muñoz, i Rufete ha tingut l'empat a les botes al minut 40, però la seva rosca s'ha estavellat al pal. Tot i així, l'última ocasió de la primera part ha estat per a l'Athletic: en una jugada semblant a la fallada per Javi Martínez, Susaeta ha enviat la pilota fora quan el més fàcil era ficar-la dins la xarxa.

Canvis esperançadors

Decidit a aprofundir per les bandes, Valverde ha fet dos canvis al descans: Rufete i Valdo han deixat els seus llocs a Coro i Riera, que s'han convertit en els protagonistes de la milloria espanyolista. Els pericos movien bé la pilota mentre l'Athletic es limitava a defensar-se. Tamudo ha fet lluir-se Armando en xut des de la frontal i tot seguit s'ha quedat amb la mel als llavis quan Javi Martínez li ha pres la pilota amb el serrell. A continuació, Iraola ha tret sobre la línia una rematada de Riera.

Ha arribat llavors el moment clau de la segona part. Susaeta ha empès Tamudo dins l'àrea i Paradas Romero ha xiulat penal, però el capità ha llançat als núvols la possibilitat d'establir un empat merescut. L'Espanyol ha continuat dominant amb l'Athletic tancat a la seva àrea, però l'errada de Tamudo ha descentrat l'equip, que ja no ha sabut trobar la porteria d'Armando. L'1-0 no s'ha mogut i els bilbaïns es col·loquen a només dos punts d'un Espanyol que no sap com aturar la seva caiguda lliure.