Futbol

L'Espanyol encaixa la primera derrota de la pretemporada en caure contra el United per 1-0

En el primer test seriós d'aquesta pretemporada, l'Espanyol ha conegut la derrota. L'equip blanc-i-blau ha perdut per 1-0 davant el totpoderós Manchester United, en un partit que ha servit de comiat per al gran davanter norueg Ole Gunnar Solskjaer. Malgrat aquesta ensopegada anecdòtica, el conjunt de Tintín Márquez continua el seu rodatge i, en aquest sentit, l'amistós disputat a Old Trafford ha servit perquè homes com De la Peña, Román Martínez o el jove i interessant Òscar Sielva anessin agafant ritme tot i que els periquitos han deixat al descobert greus mancances en l'apartat ofensiu.

Actualitzat
Si Luís García acaba marxant al Benfica, l'Espanyol patirà moltíssim en atac. Sense un Tamudo al cent per cent i sense un davanter de les garanties de l'asturià, el poder ofensiu del conjunt blanc-i-blau minva fins a nivells força mediocres. I és que tal com s'ha vist a Old Trafford, l'Espanyol, tot i estar més que correcte en defensa i encertat en la contenció, amb prou feines ha portat perill a la porteria del Manchester United.

Davant els actuals campions d'Europa, l'equip de Tintín Márquez ha tingut un test important per valorar el seu actual estat. Després dels irrellevants enfrontaments amb el Peralada i el Swansea, els periquitos s'han trobat al davant d'un contrincant més dotat tècnicament i molt més contundent. Però malgrat la suposada superioritat dels anglesos, l'Espanyol ha saltat a la gespa d'Old Trafford amb una entrega encomiable.

Seus han estat els primers minuts del partit tot i que la gran diferència de rendiment entre el vessant defensiu i l'ofensiu -un parell de xuts amb intenció ha estat tota l'aportació blanc-i-blava en atac- de l'Espanyol ha permès que els de Ferguson es fessin amb el domini del joc.

Tévez, una vaselina d'Scholes al pal i els xuts llunyans de Nani han posat en dificultats la porteria d'un encertat Cristian Álvarez i a poc han estat d'inaugurar el marcador en una primera part equilibrada però amb més ocasions per als locals. A la represa, el Manchester ha continuat pressionant, però les entrades de Luís García, Valdo, Román Martínez i el jove Sielva han situat de nou l'Espanyol dins del partit.

I quan més bé jugaven els catalans, ha arribat el gol dels "reds". L'entrada del veterà Solskjaer ha esperonat el United i una passada vertical de Giggs cap a Campbell ha acabat amb un u contra u del jove davanter anglès que, picant suaument la pilota sobre la sortida d'Álvarez, ha marcat l'únic gol del partit. A partir d'aquests moments, els de Manchester han gaudit d'un domini absolut i malgrat que l'Espanyol ha donat la cara en defensa en tot moment ha estat incapaç d'acostar-se al gol que els hauria permès acabar l'enfrontament amb un digne empat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut