L'Espanyol empata in extremis contra el Saragossa i se situa un punt per sobre del descens

L'Espanyol ha aconseguit un empat in extremis contra el Saragossa, un resultat que li permet situar-se només un punt per sobre del descens. Després d'una primera part sense gols, els blanc-i-blaus s'han avançat amb un gol de Tamudo, però els de Víctor Muñoz han donat la volta al contraatac aprofitant les facilitats de la defensa local. A set minuts del final, Tamudo ha fet l'empat a dos definitiu en un final d'autèntic infart. Els espanyolistes ja han cedit 16 punts a Montjuïc aquesta temporada, i el Saragossa es confirma com el rei de l'empat, amb nou en setze jornades.

L'Espanyol ha tingut la primera ocasió del partit en el minut 5. Fredson ha xutat desviat des de fora de l'àrea. Però qui ha donat el primer ensurt seriós per avançar-se en el marcador ha estat el Saragossa. Kameni no ha atrapat el primer xut d'Ewerthon, però ha sabut rectificar a temps per salvar la rematada de Diego Milito en el refús posterior. En el minut 13, l'assistent ha assenyalat un fora de joc inexistent a Luis García quan es quedava tot sol davant del porter, amb tot a favor per marcar. Després d'un inici amb alternatives, el joc s'ha trabat, amb algunes entrades dures de Milito i Toledo sobre Raúl Tamudo, que a punt han estat de provocar una picabaralla. L'àrbitre Pérez Lima ha començat a treure alguna targeta groga per aturar el joc dur. El Saragossa ha aconseguit el domini del partit i Celades ha pogut sorprendre Kameni amb un xut creuat que ha estat desviat a córner. Però l'Espanyol ha reaccionat i també ha tingut les seves ocasions per marcar. Una bona triangulació ofensiva ha acabat amb un xut als núvols de Zabaleta després d'una deixada enrere de Tamudo en el minut 33, Pochettino ha rematat desviat amb el cap a la sortida d'un córner. Luis García ha protagonitzat les dues últimes ocasions de perill dels blanc-i-blaus abans del descans. Primer amb un intent de xilena desviat, i després amb un gol que ha estat anul·lat correctament per un fora de joc mil·limètric. Al començament de la segona part l'Espanyol s'ha avançat en el marcador amb un gol de Tamudo, el segon que fa a la Lliga. El capità blanc-i-blau ha rebut una assistència de De la Peña i, després de driblar Milito, ha batut César amb un xut des del terra quan semblava que perdria la pilota. Però l'alegria espanyolista només ha durat tres minuts, el temps que ha trigat el Saragossa a fer l'empat a un. Generelo ha aprofitat una errada de la defensa per marcar amb sang freda davant la sortida de Kameni. L'equip de Víctor Muñoz ha completat la remuntada en el minut 65. Diego Milito ha culminat amb encert un ràpid contraatac que ha tornat a sorprendre la defensa espanyolista, molt feble durant tot el partit i que ha donat moltes facilitats als visitants. Quan l'Espanyol semblava absolutament trencat, a set minuts del final ha arribat l'empat a dos en una jugada a pilota parada. Una falta picada per De la Peña l'ha rematat amb el cap Tamudo al fons de la xarxa. En un final d'autèntic infart, els dos equips han tingut ocasions per emportar-se la victòria. Tamudo ha estavellat una pilota al pal després d'un cop de cap de Moisés Hurtado a la sortida d'un córner i, en la resposta ràpida del Saragossa, Diego Milito ha estat a punt de fer el 2-3 en l'última ocasió de perill del partit. Amb aquest empat in extremis, l'Espanyol ja ha perdut 16 dels 24 punts que ha disputat a Montjuïc aquesta temporada i es queda a només un punt per sobre del descens, mentre que el Saragossa es confirma com el rei de l'empat i en suma nou en setze jornades.