Actualitat blanc-i-blava

L'Espanyol empata contra el Benfica (0-0) i passa a semifinals de la UEFA, on es trobarà el Werder Bremen

L'Espanyol continuarà fent història a la Copa de la UEFA, després d'aconseguir ahir el bitllet de les semifinals. Si en l'anada el resultat va ser 3-2, en el partit de tornada els blanc-i-blaus van empatar contra el Benfica a l'estadi Da Luz (0-0), amb un gran partit d'Iraizoz, ja que ell i els pals de la seva porteria van evitar que ocasions clares dels portuguesos acabessin en gol. A més, l'àrbitre no va assenyalar un clar penal a Luis García. En les semifinals, l'Espanyol ja espera el Werder Bremen.

Abans de començar el partit, l'àguila Victòria del Benfica va fer tres voltes a l'estadi Da Luz i va anar a menjar del plat. Això volia dir triomf local, però Gorka Iraizoz ho va impedir amb un partit extraordinari durant els 90 minuts de joc.

Amb el 3-2 d'avantatge de l'anada, l'Espanyol no es va arronsar davant un Benfica obligat a anar a totes si volia continuar viu a la Copa de la UEFA. La primera mitja hora del partit va ser de domini blanc-i-blau, i va ser en aquest tram de partit quan va arribar l'ocasió més clara del partit i, és clar, per als de Valverde. El jugador? El màxim golejador d'aquesta competició europea, és a dir, Walter Pandiani, el referent més avançat en atac de l'Espanyol. L'uruguaià, des de la banda esquerra, va fer una centrada xut que va topar amb el pal de la porteria portuguesa. La jugada va continuar i el llançament posterior d'Ito, el va rebutjar el porter Quim amb problemes.

L'últim quart d'hora de la primera va ser per a l'equip portuguès, però sense cap clara ocasió i amb un Espanyol una mica més endarrerit. Simão va enviar un xut que va acabar a córner i Karagounis, de lluny, va intentar sorprendre Iraizoz amb un xut de lluny que es va escapar a la dreta del porter. La més destacada dels de Fernando Santos va ser una rematada de David Luiz a boca de canó que Iraizoz va aturar de forma providencial. Els catalans on van témer més va ser a les jugades a pilota parada, però un cop Ito va salvar al primer pal i després Gorka va fer el mateix. En el descompte, Miccoli va reclamar penal inexistent, ja que Gorka en la seva intervenció va tocar clarament la pilota.

El Benfica es va posar les piles en la segona part i va tenir l'Espanyol entre les cordes en múltiples ocasions. Iraizoz i els pals de la seva porteria, però, van impedir que els portuguesos inauguressin el marcador. En menys de deu minuts, del 66 al 74, l'equip local va disposar de tres claríssimes oportunitats de gol. La primera, una centrada xut de Nuno Gomes que fa lluir el porter navarrès, quan l'estadi ja cantava el gol. En la segona, Miccoli envia un xut que topa amb el pal dret i l'esquena d'Iraizoz desvia l'esfèrica a córner. Finalment, a la tercera Rui Costa, amb un potent xut, que també xoca amb el pal. Amb el Benfica bolcat completament en atac, el patiment es va imposar a l'equip blanc-i-blau.

Quan més malament ho passava l'Espanyol, l'equip de Valverde va veure en el minut 83 com l'àrbitre no assenyalava un clar penal sobre Luis García de Léo, que escombra el davanter asturià. Finalment, l'Espanyol, però, va aconseguir a Portugal el bitllet històric per a les semifinals de la Copa de la UEFA.