Espanyol

L'Espanyol destitueix Mané i Pochettino es converteix en el nou responsable tècnic

Un mes i mig després d'haver-lo contractat, la directiva de l'Espanyol ha arribat a la conclusió que Mané no és l'entrenador revulsiu que el club necessita. Aquesta matinada, després de la mitjanit, s'ha fet oficial la seva destitució i a quarts de dues, es comunicava que el seu substitut serà Mauricio Pochettino. L'argentí tindrà un debut especial. Al derbi de demà de Copa, contra el Barça. L'exjugador intentarà redreçar la situació desesperada de l'equip, que en aquests moments és a cinc punts de la salvació. Avui, a les 6, serà presentat i a les 7, farà el seu primer entrenament.

Actualitzat
Antologia d'una banqueta maleïda

A finals de maig de l'any passat, Ernesto Valverde va comunicar al president de l'Espanyol, Daniel Sánchez Llibre, que no volia continuar a la banqueta blanc-i-blava. Estava cansat de l'ambient enrarit del vestidor i de l'actitud d'alguns dels teòrics puntals de l'equip. El mateix equip que havia arribat fins a la final de la Copa de la UEFA sense haver perdut cap partit acabava de fer una segona volta de la Lliga desastrosa.

Per substituir-lo, la directiva va apostar per un home de la casa, "Tintín" Márquez, que havia estat segon de Valverde. Bon inici de Lliga, en què l'Espanyol va arribar a ser líder de Primera. Però després va començar una davallada imparable, fet que va coincidir amb les cícliques lesions de Tamudo i De la Peña. Va quedar clar que la plantilla no estava ben feta. Després de perdre a casa amb l'Sporting, a Márquez el van destituir amb un balanç que deia que l'equip momés havia sumat dotze dels 39 punts possibles.

Tot i així, amb l'arribada de Mané, les coses, estadísticament, no han millorat. En sis jornades, els blanc-i-blaus només han aconseguit tres dels divuit punts possibles i s'allunyen de les places de permanència. Mané, doncs, pot acabar sent el tercer entrenador de l'Espanyol que plega o que el fan plegar en només vuit mesos. La causa, els resultats; el detonant, la negativa d'incorporar un reforç que l'equip tenia tancat i les declaracions, després d'haver perdut per golejada a Màlaga, en què deia que el problema de l'Espanyol ve de lluny i que ara és difícil de solucionar.

Pochettino, el tercer entrenador de la temporada

Mauricio Pochettino té 36 anys i afronta la primera experiència al futbol d'elit. Fins ara, la seva vocació d'entrenador només l'ha pogut portar a terme com a ajudant tècnic de l'equip femení. Va ser la mà dreta d'Emili Montiagut la temporada passada. Just després d'haver penjat les botes, l'any 2006, Pochettino es va centrar en un màster de Gestió d'Empreses Esportives. Un màster que no va acabar perquè va decidir treure's el títol d'entrenador. Allà va coincidir, entre d'altres, amb Martín Posse.

Pochettino es va convertir en un referent de l'afició i en indiscutible com a defensa central. En el seu palmarès, dues copes del Rei: les del 2000 i el 2006. Va jugar a l'Espanyol dues etapes. L'any 1994 va arribar del Newell's Old Boys i el va fitxar el Grup Planeta. Es va estar a l'Espanyol sis temporades, fins a l'any 2000. Va passar pel París Saint-Germain i pel Girondins de Bordeus. Va tornar a l'Espanyol el 2004, de la mà de Luis Fernández i Cristóbal Parralo, amb els quals va coincidir al PSG. Dues temporades més, i retirada el 2006. Va renunciar a l'últim any que li quedava de contracte i es va quedar a viure a Barcelona. En total, vuit temporades al club. Ara, al cap de dos anys i mig, el club aposta per ell com a solució d'emergència. Serà el tercer entrenador de l'Espanyol aquesta temporada.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut