Primera Divisió

L'Espanyol deixa de ser el cuer de la Lliga amb una victòria a La Condomina de Múrcia

L'Espanyol ja no és el cuer de la Primera Divisió després d'aconseguir una important victòria a La Condomina de Múrcia per 0-1. Maxi, en el minut 11, ha fet l'únic gol del partit aprofitant una errada de la defensa local. El Múrcia ha jugat amb deu des del minut 25 de la primera part per l'expulsió d'Acciari, però tot i la inferioritat numèrica, ha tingut moltes ocasions per empatar. La gran actuació de Lemmens ha permès a l'equip de Luis Fernández sumar tres punts vitals contra un rival directe.

Amb la novetat de Morales a l'onze titular per les molèsties d'Àlex Fernández, el Múrcia ha començat dominant en busca del primer gol del partit. Després d'un primer avís de Míchel, Jensen, amb un xut creuat, ha fet lluir Lemmens, que ha desviat la pilota a córner. Però en el minut 11, ha estat l'Espanyol que s'ha avançat en el marcador en la seva primera aproximació a l'àrea local. La defensa del Múrcia no ha refusat una pilota dividida i Maxi, amb una mitja volta, ha batut Bonano. El gol ha donat ales al conjunt espanyolista, que ha estat a punt de fer el segon pràcticament a continuació amb un xut de Morales desviat. Després d'una perillosa falta picada per De la Peña, Fredson, en el minut 21, ha rematat de forma defectuosa quan es trobava completament sol i ha perdonat el 0-2. El Múrcia ha reaccionat i ha pogut empatar amb un xut de Míchel, que entre Pochettino i Lopo han desviat sota la mateixa línia de gol. I del possible empat a un, el partit s'ha posat encara més de cara per a l'Espanyol, ja que en el minut 25, els locals s'han quedat amb deu per l'expulsió de l'argentí Acciari, que ha vist dues targetes grogues en només cinc minuts. Tot i la inferioritat numèrica, el Múrcia ha seguit arribant amb perill i Lemmens ha salvat de forma providencial l'empat desviant amb els peus un xut de Míchel, l'home més incisiu de l'equip de Joaquín Peiró. Malgrat les nombroses arribades de perill dels locals en busca de l'empat, en el tram final de la primera part, l'Espanyol ha tingut dues clares ocasions per sentenciar. En un ràpid contraatac, De la Peña ha fet una gran jugada individual i el seu xut de rosca des de la frontal l'ha desviat Bonano a córner amb la punta dels dits. I abans del descans, una gran passada de De la Peña no l'ha pogut aprofitar Jordi Cruyff per fer el 0-2. Només començar la segona part, Maxi ha tingut a les seves botes el segon gol de l'Espanyol, però la seva mitja volta s'ha estavellat al pal de la porteria de Bonano. Joaquín Peiró ha buscat revolucionar el joc del seu equip amb un triple canvi, un fet poc habitual en el futbol. David Karanka, que ha entrat en el lloc d'un desafortunat d'Esnáider, ha estat a punt de fer l'empat amb un cop de cap que Lemmens ha desviat a córner amb una gran intervenció. El partit s'ha trencat completament i al contraatac, l'Espanyol ha intentat fer el gol de la sentència. Tamudo ha tingut una nova ocasió però el seu cop de cap ha picat al travesser. Els blanc-i-blaus, tot i jugar amb superioritat, s'han deixat dominar de forma incomprensible pels locals i de nou Lemmens ha tornat a salvar el seu equip de l'empat refusant un xut de Diego Quintana. Tot i el domini insistent dels locals, l'Espanyol ha tornat a perdonar el segon en dues noves oportunitats. Primer Tayfun amb un xut massa creuat i tot seguit Tamudo, que després de driblar un defensa, ha rematat a porta buida, però Clavero ha salvat el 0-2 a boca de canó. En el tram final, els locals han acusat el cansament i no han estat capaços de crear perill sobre la porteria espanyolista. Amb aquest triomf psicològic contra un rival directe, l'Espanyol abandona la cua de la classificació després de la primera volta. El públic local ha acomiadat l'àrbitre amb mocadors blancs i amb llançament d'objectes sobre el terreny de joc.