Primera Divisió

L'Espanyol comença l'any 2004 amb una merescuda victòria contra el Mallorca (2-0)

Els blanc-i-blaus no han pogut començar de millor manera l'any 2004 amb una merescuda victòria contra el Mallorca per dos gols a zero. Els homes de Luis Fernández han fet el millor partit de la temporada i s'han emportat tres punts vitals amb dos gols de Tamudo, el primer quan només es portaven 24 segons de partit. Els balears han donat una imatge molt pobra durant els 90 minuts, i han acabat amb deu per l'expulsió amb vermella directa d'Eto'o, que ha passat totalment desapercebut per Montjuïc.

Amb les novetats de Lemmens i Pochettino a l'onze titular, l'Espanyol ha sortit com una autèntica moto a la gespa de Montjuïc i quan només es portaven 24 segons de partit, Tamudo ha fet l'1 a 0. El capità espanyolista ha batut Leo Franco amb un xut impressionant des de fora de l'àrea que ha entrat per tot l'escaire i ha desfermat l'alegria dels jugadors de Luis Fernández. Els blanc-i-blaus no han donat treva i pràcticament a continuació, Lussenhoff ha desviat sota pals un xut de Maxi que hagués significat el 2 a 0. Després d'aquest inici trepidant dels locals, el Mallorca ha tractat de despertar i ha pogut empatar amb un cop de cap de Fernando Niño fregant el pal. La reacció mallorquinista només ha estat un miratge perquè l'Espanyol ha seguit portant el pes del partit amb un omnipresent Tamudo en atac, que ha tingut una nova oportunitat per fer el segon després d'una assistència d'Ivan de la Peña, però el seu xut l'ha desviat Niño a córner. En el minut 27, els blanc-i-blaus han reclamat un possible penal sobre Maxi, que ha caigut a l'interior de l'àrea balear després de fer un cop de cap desviat. I de nou Tamudo, ha tornat a perdonar el 2 a 0 quan s'ha quedat tot sol davant Leo Franco, però el seu intent de vaselina li ha sortit molt fluix. La primera meitat s'ha acabat amb el mínim avantatge dels locals, que han fet els millors 45 minuts de tota la temporada. Només començar la segona part, Luis Aragonés ha mogut la seva banqueta en busca de revulsius però ha estat l'Espanyol qui ha tornat a crear perill amb una rematada de Tamudo per sobre del travesser. El Mallorca ha buscat el gol de l'empat tímidament però sense crear gaire perill sobre la porteria de Lemmens, mentre que l'Espanyol ha intentat sentenciar en algun ràpid contraatac. En una d'aquestes aproximacions, Fredson ha pogut fer el 2 a 0 amb un xut desviat per Leo Franco. Però la sentència definitiva ha arribat poc després. Una gran passada en profunditat de De la Peña l'ha aprofitat Tamudo per enviar la pilota al fons de la xarxa amb una rematada creuada amb l'exterior del peu. El partit encara s'ha posat més de cara per als homes de Luis Fernández en la recta final, ja que el Mallorca s'ha quedat amb deu per l'expulsió d'Eto'o, que ha protestat una jugada a l'àrbitre Carmona Méndez i ha vist la vermella directa. Amb superioritat numèrica, Tamudo, sens dubte el millor del partit, ha estat a punt de completar un "hat-trick" però el seu xut l'ha aturat Leo Franco.