L'Espanyol comença la segona volta amb una derrota a Riazor i cau de la zona de Champions

L'Espanyol ha començat la segona volta de la pitjor manera possible, amb una contundent derrota a Riazor per 4-1, en un partit on els blanc-i-blaus han rendit per sota del seu nivell habitual. Al descans, els gallecs ja guanyaven per 2-1 i en l'inici de la represa, un dubtós penal de Pochettino sobre Tristán ha estat decisiu, ja que el defensa argentí ha estat expulsat. Amb aquesta derrota, l'Espanyol cau de la zona de Lliga de Campions després de la victòria del Sevilla a camp de l'Albacete.

Miguel Ángel Lotina ha apostat a l'onze titular per Amavisca a la banda esquerra i un doble pivot amb Fredson i Soldevilla. El Deportivo, conscient de la importància del partit, ha saltat a la gespa de Riazor molt motivat i en el minut 9 s'ha avançat en el marcador. Jorge Andrade ha aprofitat un embolic a l'interior de l'àrea per fer l'1-0, el seu primer gol a la Lliga. L'Espanyol ha donat ràpida resposta al gol inicial dels locals en dues accions de Maxi, molt actiu en els primers minuts, i l'empat no ha trigat a arribar. En el minut 17, Fredson ha enviat al fons de la xarxa un precís servei d'Iván de la Peña. Però l'alegria espanyolista ha durat ben poc, ja que només tres minuts després, el Dépor s'ha tornat a posar per davant. Diego Tristán ha aprofitat una assistència de Valerón per batre Kameni. Abans del descans, l'Espanyol només ha arribat amb perill a la porteria de Molina en comptades ocasions, la més clara una centrada d'Amavisca que Tamudo no ha arribat a rematar al segon pal. Els locals han reclamat un possible penal de Pochettino per una empenta sobre Tristán, que Mejuto González no ha considerat. A la represa, aquests dos mateixos jugadors han estat els protagonistes de la jugada clau del partit. Després d'un xut de Luque que s'ha estavellat al pal, en el minut 56 Mejuto González ha xiulat un penal més que dubtós de Pochettino sobre Tristán i a més ha expulsat amb vermella directa el defensa argentí. El mateix Tristán ha estat l'encarregat de transformar la pena màxima i ha fet pujar el 3-1. Amb inferioritat numèrica, l'Espanyol s'ha trencat completament i no ha tingut cap poder de reacció davant d'un Dépor que ha controlat el partit sense problemes i que ha aconseguit el gol de la sentència definitiva a nou minuts per al final. Valerón, amb un cop de cap, ha fet el 4-1 definitiu, el seu primer gol en tota la temporada. En plena allau ofensiva dels gallecs, Kameni ha evitat una golejada encara més gran desviant a córner un potent xut de falta de l'exespanyolista Sergio, en l'última ocasió del partit. Aquesta derrota fa que l'Espanyol caigui dels llocs de Lliga de Campions per la victòria del Sevilla a Albacete, mentre que el Deportivo tanca momentàniament la crisi després de les crítiques de Pandiani contra Jabo Irureta.