Actualitat blanc-i-blava

L'Espanyol acaba l'any amb una valuosa victòria a Riazor contra el Deportivo

L'Espanyol podrà afrontar les vacances de Nadal amb tranquil·litat. Els blanc-i-blaus han sumat els tres punts en la seva visita a Riazor (1-2). Fredson, amb un gran gol, ha obert el marcador en el minut 74 de partit i Armando Sa, que ha entrat per De la Peña a la segona part, ha fet pujar el segon. Tristán, sol dins l'àrea de Gorka, ha reduït les diferències en el minut 85. El resultat no s'ha mogut i l'Espanyol, després de deu anys, ha pogut guanyar el Deportivo a domicili.

A l'estadi de Riazor, Gorka Iraizoz ha debutat a Primera en un onze espanyolista que presentava quatre novetats respecte a l'últim partit de Lliga. Tot i arrossegar molèsties físiques, Raúl Tamudo ha jugat de titular. El Deportivo ha dominat el joc durant gairebé tota la primera part i ha creat força perill. Un cop de cap de Romero ha anat fora per poc. A continuació, una mala sortida de Gorka no l'ha pogut aprofitar Munitis, que ha enviat la pilota per sobre del travesser. Però l'avui porter del conjunt espanyolista s'ha refet de l'error anterior amb dues intervencions de mèrit, primer després d'un xut molt perillós de Romero i més tard en refusar un llançament de falta de Capdevila. En el minut 43, els homes de Miguel Ángel Lotina han disposat d'una claríssima ocasió per marcar, però Luis García ha enviat la pilota al cos del porter Molina. La segona part no ha començat gens bé per a l'equip català, ja que s'ha quedat amb inferioritat numèrica quan Moisés Hurtado ha vist la segona targeta groga. Els jugadors de l'Espanyol s'han queixat de l'arbitratge de Rodríguez Santiago, que ha estat més benèvol a l'hora de sancionar les faltes dels gallecs. Però tot i jugar amb un home menys, els espanyolistes s'han defensat bé i en el minut 74, a la sortida d'un córner, Fredson ha sorprès Molina amb una volea que s'ha convertit en el 0-1. I en el minut 81 ha arribat el segon gol de l'Espanyol. Passada de Tamudo a Armando Sa, que ha xutat al pal, però el mateix exjugador del Vila-real ha recollit el refús i ha enviat la pilota al fons de la porteria. El partit semblava decidit, però tres minuts després Tristán, de cap, ha escurçat les diferències. Els locals han tingut diverses oportunitats per empatar, però un magnífic Gorka ho ha impedit. Feia deu temporades que els blanc-i-blaus no guanyaven a Riazor.