Eleccions generals: l'"Espanya buida" escull 66 diputats que poden decantar majories
Sòria és la província on s'elegeixen menys diputats: només dos

L'Espanya buidada, les províncies on Vox pot pescar vots el 10N

66 escons dels 350 en joc corresponen a les 26 circumscripcions menys poblades i són importants en una situació de bloqueig

Albert Calatrava i Jordi PonsActualitzat

Amb el vent favorable de les enquestes, Vox s'ha llançat a la caça del votant de l'anomenada "Espanya buidada", les zones menys poblades, on hi ha en joc 66 escons del 350, importants en un context de bloqueig polític.

Són 26 províncies, bàsicament de les dues Castelles, Galícia, Aragó i també Lleida. Són les circumscripcions amb menys diputats a repartir, menys de cinc. En les últimes eleccions, el PSOE va recollir 27 escons en aquestes petites circumscripcions, i el PP, 20. Ciutadans hi va esgarrapar fins a 13 diputats.

 

Les 26 províncies menys poblades es reparteixen 66 escons

           

La formació d'Albert Rivera va aconseguir diputats en fins a 40 províncies espanyoles. Ara, però, la formació taronja sembla que serà la més afectada per l'increment de l'extrema dreta, que tot indica que superarà els resultats de l'abril, quan va obtenir escó a 18 provincies.

 

Ciutadans va aconseguir representació a la majoria de províncies a les eleccions del 28 d'abril del 2019

 

Vox pot ser el tercer partit en moltes d'aquestes províncies, segons Joan Rodríguez Teruel, professor de Ciència Política de la Universitat de València:

"A les eleccions de l'abril, Ciutadans va poder agafar d'allà uns 8-10 escons que tradicionalment haurien estat en mans de PP o el PSOE. La novetat, que ja veurem si es confirma aquest diumenge, és que Vox es convertirà en moltes d'aquestes circumscripcions, si no en totes, en el tercer partit."

 

Vox va aconseguir escons a 18 circumscripcions a les últimes eleccions generals

 

Els candidants saben que se la juguen també en les circumscripcions allunyades dels grans nuclis urbans, així que no han parat de fer picades d'ull durant la campanya.

ARXIVAT A:
VoxPPPSOEUnides PodemCs
Anar al contingut