La correspondència entre els germans de l'expresident de la Generalitat Francesc Macià, a l'Espai Macià de les Borges Blanques (Ajuntament…
La correspondència entre els germans de l'expresident de la Generalitat Francesc Macià, a l'Espai Macià de les Borges Blanques (Ajuntament de les Borges Blanques)
Les Borges Blanques

L'Espai Macià, de les Borges Blanques, rep la cessió de més de 200 cartes manuscrites dels germans de l'expresident

Actualitzat

ACN Les Borges Blanques.- L'Espai Macià, de les Borges Blanques, ha rebut la cessió indefinida en dipòsit de més de 200 cartes manuscrites entre Maria i Josep Macià, germans de l'expresident de la Generalitat Francesc Macià, que daten d'entre els anys 1907 i 1932. La correspondència relata el vessant més íntim de la família Macià i s'hi pot constatar la preocupació dels familiars de l'expresident per la seva carrera política, que, entre d'altres, titllen "d'aventura republicana i revolucionària". La regidora d'Equipaments Culturals de l'Ajuntament de les Borges Blanques, Maria Fusté, ha explicat que ara s'està catalogant i inventariant aquest "important fons epistolar", a l'espera de ser digitalitzat i posat a disposició dels investigadors i visitants que desitgin consultar-lo.

Maria Macià, a més de ser una de les persones més pròximes i amb més relació amb l'expresident, era monja i va formar part de la congregació de les Filles de Maria Immaculada per al servei domèstic en diferents punts de l'estat espanyol i d'Amèrica del Sud. Per la seva part, Josep Macià era un reconegut comerciant i industrial que vivia a Vilanova i la Geltrú. Altrament, Maria Fusté també ha volgut agrair la cessió feta per Bernat Padró i Rovira, fill de Montserrat Rovira i Macià, que era besnéta de Josep Macià i Llussà; i les gestions per materialitzar-la fetes per l'actual regidor borgenc Josep Farran, donada la seva amistat personal amb Padró.

Anar al contingut