Carlos Lesmes, aquest matí, al Tribunal Suprem (EFE)
Carlos Lesmes, aquest matí, al Tribunal Suprem (EFE)
Madrid

Lesmes es disculpa pel cas de les hipoteques: "Lamentablement no ho hem gestionat bé"

El president del Suprem descarta la dimissió del president de la sala tercera del tribunal però li retreu la seva actuació

RedaccióActualitzat

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha reconegut que no han gestionat bé la sentència sobre l'impost de les hipoteques. Lesmes ha admès el "dany reputacional" al tribunal i ha demanat disculpes als ciutadans afectats.

"Lamentablement no ho hem gestionat bé. Hi ha hagut un dany. Hi ha hagut una desconfiança indeguda en l'alt tribunal. No puc més que sentir-ho, sense cap dubte. Demanem disculpes a aquells ciutadans que s'hagin pogut sentir perjudicats per aquesta gestió deficient, però el que vull és fer una crida a la confiança."

El màxim responsable del Suprem ha negat haver rebut cap pressió dels bancs. Però ha revelat que hi va haver intercanvi de trucades amb el president de la sala tercera, Luis María Díez-Picazo, quan va sortir la sentència dijous passat, una sentència que canviava el criteri del mateix tribunal i repercutia l'impost en el banc i no en el client.

Lesmes ha explicat que va demanar a Díez-Picazo que fes una nota aclaridora sobre la retroactivitat i d'altres dubtes que havien sorgit però el president de la sala va optar per convocar un ple per decidir quina jurisprudència aplica. En tot cas, Lesmes ha descartat que el faci dimitir.

Lesmes sobre el procés sobiranista: "Mai he rebut cap indicació d'ordre polític"

Carlos Lesmes s'ha referit a aquest cas després d'inaugurar la jornada de portes obertes en el Tribunal Suprem. També ha parlat del procés sobiranista a Catalunya. Ha assegurat que "mai" ha rebut cap "indicació d'ordre polític" en la causa del procés ni tampoc sobre la situació dels presos independentistes.

El president del Suprem ha defensat que en tot moment hi ha hagut un "respecte escrupolós" per part dels diferents partits i que també s'ha mantingut aquesta separació de poders amb l'arribada de Pedro Sánchez a La Moncloa. "És el que ha de ser", ha dit Lesmes, que ha remarcat que mai hi ha hagut ingerències polítiques. Sobre la qualificació dels fets, ha afirmat que ara li toca pronunciar-se a la fiscalia i que al final del judici ja sentenciaran els jutges.

ARXIVAT A:
Hipoteques
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut