Barcelona

L'església de Santa Anna obrirà 24 hores tot l'any per acollir sensesostre

És la primera vegada a Catalunya que es du a terme una iniciativa com aquesta, que va començar per l'onada de fred i ha rebut l'elogi del papa Francesc

RedaccióActualitzat

L'església de Santa Anna, situada al centre de Barcelona, obrirà les 24 hores tots els dies de l'any per acollir persones sense sostre amb l'ajuda de voluntaris. La parròquia, que ja va rebre la felicitació del papa Francesc quan va obrir en plena onada de fred, serà la primera de tot Catalunya amb aquesta iniciativa solidària.

A diferència dels dies de més fred, ara no hi haurà llits -només s'habilitaran de forma puntual- perquè la falta de condicions higièniques dificulta que l'espai es pugui convertir en un alberg. Serà un punt de trobada i repòs on els indigents trobaran aixopluc i menjar. 

La monja Victòria Molins, una de les impulsores, destaca que la idea respon a una necessitat i al mandat del papa Francesc d'obrir les portes de les esglésies:

"Fem cas d'allò que va dir el papa: 'Obriu les esglésies, sortiu de les sagristies, no només per la litúrgia, sinó per tot allò que una persona necessita. Ser acollida, ser escoltada."

La iniciativa s'ha batejat com a "Hospital de campanya", inspirada en una experiència similar a Madrid, i està tutelada pel pare Ángel. "Si hi ha farmàcies de guàrdia 24 hores, 'puticlubs' 24 hores, perruqueries..., per què no hi ha d'haver una església també en algun lloc obert?", afirma el fundador de Missatgers per a la pau.

De moment tenen 300 voluntaris, però, per cobrir totes les franges del dia, en necessiten molts més, sobretot els torns de matinada. Es calcula que pot acollir amb l'ajuda de més de 100 voluntaris unes vint persones a l'hora. Les persones interessades a participar-hi es poden inscriure a hospitaldecampanya@gmail.com.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut