L'Església francesa ha tingut més de tres mil religiosos pedòfils els últims 70 anys

Es fan públics els resultats d'una investigació feta per una comissió independent sobre els abusos sexuals comesos dins de les institucions catòliques a França

RedaccióActualitzat

A l'Església catòlica de França hi ha hagut de 2.900 a 3.200 religiosos pedòfils des de l'any 1950

És la dada esfereïdora que recull un informe elaborat per una comissió independent que ha investigat els abusos sexuals d'un col·lectiu de 115.000 religiosos, capellans i autoritats religioses. Han estat més de dos anys i mig de feina en què s'han revisat arxius i s'han rebut milers de testimonis de les víctimes dels abusos.

L'informe complet, d'unes 2.500 pàgines, es farà públic dimarts, després de dos anys i mig d'investigacions.

Jean-Marc Sauvé, president de la comissió independent que ha portat a terme la investigació ha concretat que aquesta xifra "és una estimació mínima". Entre els pedòfils hi ha tant sacerdots com religiosos.

 

Sauvé ha dit que es tracta d'una investigació de mínims fonamentada en el cens i l'examen d'arxius de l'Església, judicials, policials, així com en els testimonis rebuts pels investigadors.

El de França és l'últim escàndol de l'Església catòlica. El papa va emetre un decret el 2019 en què feia responsables els bisbes dels abusos –o d'encobrir-los– i exigia als clergues que en denunciïn els casos.

 

 

ARXIVAT A:
Pederàstia EsglésiaFrança
Anar al contingut