Joan Josep Omella, amb l'arquebisbe de València, Antonio Cañizares, i l'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, aquest divendres

L'Església espanyola no crearà cap comissió independent per investigar els abusos

La Conferència Episcopal diu que cada bisbat investigarà els casos d'abusos sexuals de la seva diòcesi que "El País" va posar al descobert

L'Església espanyola ha anunciat que investigarà els casos d'abusos sexuals, però sense comptar amb una comissió independent, com han fet a França o a Alemanya.

Després d'una trobada dels bisbes amb el papa Francesc, al Vaticà, el president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha explicat que a tots els bisbats espanyols ja hi ha comissions d'experts per recollir denúncies i acompanyar les persones afectades i que els instruments instruments actuals de l'església espanyola "són suficients".

Omella ha assegurat que ells mateixos investigaran els 251 casos d'abusos sexuals a menors destapats pel diari "El País". Segons ha dit, han enviat a totes les diòcesis i tots els religiosos l'informe que el diari va lliurar al papa Francesc i ha afegit que s'ha demanat a "El País" els detalls dels casos.

"Si hi ha una acusació a un sacerdot, doncs que ens diguin de qui es tracta i nosaltres investiguem", ha dit Omella. L'arquebisbe ha defensat que aquesta manera de procedir li sembla més "humana i propera", i que li ha semblat bé a la Santa Seu.

Això sí, ha reconegut que, de vegades, l'Església "pot no haver comunicat bé o no ha transmès prou confiança perquè les víctimes, que requereixen temps, s'hi hagin acostat".

Una investigació de tres anys

El diari "El País" va lliurar a la Conferència Episcopal i al Vaticà l'informe de 385 pàgines sobre abusos a menors després de tres anys d'investigació. De les 251 acusacions de pederàstia, 94 haurien passat a Catalunya. El nombre de víctimes l'han xifrat en almenys 1.237 persones.

Aquesta investigació sense precedents a Espanya afecta integrants del clergat i també seglars d'institucions religioses acusats d'abusar de menors.

Encara que en l'informe no hi ha les dades personals de les víctimes per preservar-ne l'anonimat, el diari s'ha mostrat disposat a facilitar el contacte dels afectats i que puguin declarar, si volen.

 

ARXIVAT A:
EsglésiaReligió
Anar al contingut