Londres

L'Església anglicana ordena la primera bisbe

Libby Lane, de 48 anys, casada i amb dos fills, ha estat ordenada a la catedral de York 20 anys després de les primeres ordenacions de dones sacerdot a Anglaterra

Actualitzat

L'Església d'Anglaterra ha ordenat aquest dilluns la seva primera dona bisbe. Es tracta de Libby Lane, de 48 anys, casada i amb dos fills, que des del 1994 és sacerdot.

Fa 20 anys que les dones poden ser sacerdot a l'Església anglicana, però fins ara no podien ser bisbes, és a dir, no podien manar. L'any passat el sínode general de l'Església d'Anglaterra va aprovar l'autorització de les dones bisbe, un fet històric que s'ha fet realitat aquest migdia a la catedral de York amb la cerimònia d'ordenació de Lane.

Lane, de família anglicana però no particularment practicant, ha estat ordenada bisbe de Stockport, al nord del Regne Unit, la diòcesi on ja treballa i on ha ocupat diversos càrrecs. S'ha confessat "intimidada" davant la tasca que li ha estat encomanada, però l'arquebisbe de Canterbury i cap de l'Esglèsia anglicana, Justin Welby, ha dit que "la seva presència és balsàmica, el seu sentit de l'humor i la seva modèstia li permetran sortir-se'n de forma brillant". I és que, segons John Pritchard, exbisbe d'Oxford, que va conèixer Lane quan estava estudiant, a la dècada dels 90, "és una persona forta que toca de peus a terra i que no canviarà pel nou càrrec".

Representants sobretot laics del sínode s'oposaven a aquesta reforma influenciats per sectors tradicionalistes evangèlics i catòlics.

A Irlanda, Nova Zelanda, Austràlia, el Canadà i els Estats Units l'Església anglicana ja ha ordenat, en els últims anys, diverses dones bisbe.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut