Barcelona

L'ESDI dissenya un vaixell sense tripulació que participarà en una regata transoceànica

Un equip de l'Escola Superior de Disseny de Barcelona (ESDI) ha ideat un prototip de veler sense tripulació que participarà al setembre de 2009 en una regata transoceànica, la Microtransat Challenge. És la primera vegada que una embarcació espanyola pren part en aquesta travessia. Els vaixells sortiran de la costa irlandesa i viatjaran fins al mar del Carib, en un viatge que està previst que duri entre 40 i 60 dies. L'"Itaca", com s'anomena el vaixell, començarà a construir-se a principis de 2009.

Actualitzat
El veler dissenyat per l'equip de l'ESDI no superarà els 4 metres d'eslora, serà de disseny lliure, estarà propulsat pel vent i governat per un petit microprocessador. El vaixell estarà preparat per avaluar les condicions meteorològiques i escollir el rumb i la velocitat adequades.

El prototip de l'"Itaca" es presenta aquests dies al Saló Nàutic de Barcelona on aprofitarà per buscar patrocinadors per tal de participar a la Microtransat Challenge. El vaixell tindrà plaques fotovoltaiques i un consum elèctric reduït.
Anar al contingut