Estella

L'escultura de Sant Jordi d'Estella, el nou eccehomo navarrès

RedaccióActualitzat

L'escultura policromada del Sant Jordi de la capella de Sant Miquel d'Estella, que data del segle XVI, ha estat sotmesa a una polèmica restauració que l'ha deixat pràcticament irreconeixible.

La restauració ha deixat l'escultura sense cap centímetre visible de la policromia original i ara llueix amb uns brillants i vius colors que no semblen correspondre's amb el seu origen a l'època del Renaixement.

Hi ha qui ja considera aquesta escultura com un nou "Ecce Homo", la famosa pintura "restaurada" de l'església del santuari de la Misericòrdia del municipi de Borja.

El cas del Sant Jordi d'Estella l'ha denunciat la restauradora Carmen Usúa, que ha evidenciat a les xarxes socials el sorprenent canvi que ha patit l'escultura policromada.

 

Els responsables de la feina de restauració, una escola de manualitats de la localitat navarresa, exposaven la seva feina a l'església de San Miquel a la seva pàgina de Facebook fins fa pocs dies. Quan la polèmica sobre el seu treball en l'escultura de Sant Jordi ha transcendit, han decidit eliminar l'entrada.

Molts visitants de l'església de Sant Miquel es lamenten de la restauració fallida i creuen que l'escultura original ja és irrecuperable:

 


Altres no han trigat a trobar similituds entre el Sant Jordi restaurat i personatges del còmic:

 


 

 

ARXIVAT A:
Patrimoni
Anar al contingut