Cristina Morales, de 33 anys, és un referent literari de la seva generació (ACN)
Cristina Morales, de 33 anys, és un referent literari de la seva generació (ACN)
Barcelona

L'escriptora andalusa Cristina Morales guanya el Premi Herralde amb "Lectura fàcil"

Ha escrit novel·les molt crítiques amb el sistema i és una de les autores joves més destacades de la literatura en castellà

RedaccióActualitzat

L'escriptora granadina establerta a Barcelona Cristina Morales ha guanyat el 36è Premi Herralde de novel·la per "Lectura fácil". Es tracta, segons el jurat, d'una novel·la radical, tant en la forma com en el llenguatge. A través de la vida de quatre noies amb discapacitat intel·lectual que viuen a Barcelona, l'obra fa una crítica dura contra el masclisme, l'opressió del sistema i la mala aplicació de la justícia.

Cristina Morales, de 33 anys, està considerada una de les escriptores joves més importants i un referent de la seva generació. És autora de quatre obres, entre les quals destaca "Malas palabras" i "Terroristas modernos". Des d'una perspectiva històrica, l'autora fa una crítica aferrissada del mecanisme de control de la democràcia moderna, la violència d'estat i la manipulació de la premsa.

El Premi Herralde de novel·la està dotat amb 18.000 euros i el convoca l'editorial Anagrama. L'escriptora i periodista xilena Alejandra Costamagna, de 48 anys, ha quedat finalista amb "El sistema del tacto". En aquesta edició s'han presentat 445 originals.

L'any passat va guanyar el premi Andrés Barba amb "República luminosa", i el finalista va ser Diego Vecchio per "La extinción de las especies".

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut