janquim / internet

L'escriptor Jordi Cervera escriu una novel·la a Twitter

L'escriptor Jordi Cervera ha començat una novel·la a Twitter, una eina que es caracteritza perquè els missatges que s'hi emeten estan limitats als 140 caràcters. En realitat, es tracta d'un encàrrec de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), que amb aquesta acció vol promoure la setmana BCNegra, una trobada dedicada a la novel·la negra que Barcelona acollirà a partir del dia 1 de febrer.

Actualitzat
A diferència d'altres precedents, en què un autor "retalla" la seva obra en porcions de com a màxim 140 caràcters, Cervera explica al 3cat24 que ha optat per convertir cada entrada en una escena. No té un pla decidit de la trama, que evolucionarà en funció de les rèpliques que facin els usuaris. "Això m'obliga a ser sintètic i a prescindir de moltes coses, però queda molt Twitter", assegura.

Cervera admet que no feia servir Twitter i que hi va entrar poc abans de començar aquest projecte, per entendre com funciona l'eina, però això no l'espanta. "Serial Chicken" va començar ahir, amb l'aparició d'un pollastre mort, i el seu autor publicarà cada dia cinc micropeces fins al dia 5 de febrer.

La trama gira al voltant dels múltiples assassinats que ha comès als carrers de Barcelona... una gallina. A més, els usuaris de Facebook podran seguir aquesta novel·la breu i negra i està previst que n'hi hagi imatges a Flickr. La situació es podrà seguir a través de Google Maps.

Com era de preveure, al final de tot l'obra tindrà una edició impresa, passant del format innovador del microblòguing al tradicional del llibre amb tapa dura.

Anar al contingut