L'escriptor irlandès John Banville en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
L'escriptor irlandès John Banville en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Oviedo

L'escriptor irlandès John Banville guanya el Premi Príncep d'Astúries de les Lletres 2014

La seva candidatura s'ha imposat en les últimes rondes a les del japonès Haruki Murakami i l'anglès Ian McEwan

RedaccióActualitzat

L'escriptor irlandès John Banville ha estat guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de les Lletres 2014, segons s'ha anunciat aquest dimecres a Oviedo.

Banville s'ha imposat a 24 candidats de 14 països i ha superat en les últimes votacions les candidatures de Haruki Murakami i Ian McEwan.

Banville, considerat un renovador i un dels millors autors en llengua anglesa, és autor de títols com "El mar", "Els infinits", "L'intocable", i "Llum antiga".

A més, és autor de diversos títols de novel·la negra sota el pseudònim de Benjamin Black. Precisament, va ser a Barcelona el 2007, com a autor de novel·la negra.

Amb "El mar", que es considera la seva obra mestra, va guanyar el prestigiós Premi Booker i també l'Irish Book.

En assabentar-se del premi, Banville ha agraït ser reconegut pel país de Cervantes, "el pare de la ficció moderna". "És un gran país amb una extraordinària història i cultura. És un honor", ha afegit.

El de les Lletres és el cinquè dels vuit premis que concedeix la Fundació Príncep d'Astúries aquest 2014. En edicions anteriors han obtingut el guardó, entre d'altres, Philip Roth, Antonio Muñoz Molina, Leonard Cohen i Amin Maalouf.

Anar al contingut