L'escriptor barceloní David Nel·lo guanya el Premi Sant Jordi
Nel·lo ha guanyat el Premi Sant Jordi amb "Les amistats traïdes" (ACN)

L'escriptor barceloní David Nel·lo guanya el Premi Sant Jordi

A la Nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium Cultural, també han estat guardonats Carlota Gurt i Lluís Calvo amb el premi de contes i el de poesia, respectivament

RedaccióActualitzat

L'escriptor barceloní David Nel·lo ha guanyat el Premi Sant Jordi amb "Les amistats traïdes", un dels premis que s'han anunciat en el transcurs de la Nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium Cultural. Aquesta és la seixantena edició del guardó, dotat amb 60.000 euros.

Carlota Gurt i Lluís Calvo s'han endut el premi de contes i el de poesia, respectivament.

Nel·lo ha guanyat amb "Les amistats traïdes", que, segons el jurat, és un cant a la traducció com a veritable acte narratiu. L'autor ha explicat que, com el títol indica, el text parla de les traïcions i sobre aquelles persones que hi ha en moltes famílies que no tenen vincles carnals però que hi juguen un paper important, tant per crear harmonia com per desestabilitzar.

El guanyador de Sant Jordi ha posat l'accent en la condició humana, allò que busca quan escriu:

"Entenc que la meva missió és que les obres que escric siguin com un mirall on ens veiem tots reflectits, amb les nostres grandeses i mesquineses. Amb l'alegria, les contradiccions i la incoherència que són inherents en la condició humana."


Nel·lo, quan ha recollit el guardó, ha recordat el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. És la tercera edició en què Cuixart no està present perquè està empresonat.

Cuixart ha enviat un missatge des de la presó en què ha reivindicat la llengua com a eina de cohesió social.

El Carles Riba de poesia se l'ha endut Lluís Calvo per "L'espai profund", un recull de poemes que va néixer entre els Pirineus i l'Himàlaia que parla de la llibertat, l'amor, el pas del temps i de la connexió espiritual amb la divinitat.

D'altra banda, el Mercè Rodoreda de Contes i Narracions se l'ha endut l'escriptora i traductora Carlota Gurt amb "Cavalcarem tota la nit", que parla dels murs de contenció que tots tenim a dins i a través dels quals ens relacionem amb el món.

Tot plegat ha passat a Santa Coloma de Gramenet que ha acollit, aquest divendres al vespre, la cita amb les lletres catalanes.

ARXIVAT A:
Òmnium CulturalLiteratura
Anar al contingut