L'Escola Teixidores de Gràcia es traslladarà a un nou institut escola que es construirà al carrer Carolines

ACN Barcelona - L'Escola Teixidores tindrà com a emplaçament definitiu un nou institut escola al carrer Carolines, segons han anunciat aquest dijous l'Ajuntament de Barcelona i el Departament d'Educació. Aquest se sumarà al que ja estava projectat al carrer Camèlies, a l'antic Hospital Evangèlic. Tot plegat per tal de donar resposta a l'increment d'escolarització a l'escola pública, tal i com ha explicat el regidor d'Educació municipal, Pau Gonzàlez. El regidor ha expressat també el compromís que els alumnes que actualment estan a Teixidores, que va començar la seva activitat el 2017 en un emplaçament provisional al carrer de l'Encarnació, puguin acabar la primària a través de mòduls.

El que ja hi havia sobre la taula és la construcció d'un institut escola al carrer Camèlies, on fins ara hi havia l'Hospital Evangèlic. El termini de construcció d'aquest nou centre serà més curt que el nou anunciat aquest dijous, ja que el projecte està més avançat. Ara s'està a l'espera que es desocupi del tot l'espai per tal de procedir a l'enderroc i a la futura construcció de l'equipament educatiu. Amb tot, les administracions no han fixat cap data.

El delegat d'Educació a Barcelona, Pere Masó, ha reconegut que aquest institut escola projectat no donava una resposta suficient a la demanda d'escolarització que hi ha a Gràcia. Per això, s'ha arribat a un acord per a la construcció d'un segon centre a l'entorn del carrer Carolines.

Tampoc en aquest cas han volgut donar dates però han reconegut que el procés serà llarg i que tot just comença. Amb tot, totes les parts s'han compromès a "agilitzar" els tràmits tant com puguin.

Anar al contingut