El Prat

L'escola Pompeu Fabra del Prat farà un "reset" pels mals resultats dels alumnes en les competències bàsiques

El col·legi Pompeu Fabra canviarà el nom i tot l'equip de direcció i professorat per les males notes a la prova de competències bàsiques

RedaccióActualitzat

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat un "tancament administratiu" del CEIP Pompeu Fabra del Prat pels mals resultats obtinguts pels alumnes en les proves de competències bàsiques. En veure que els alumnes d'aquest centre no arribaven al nivell requerit de llengües ni matemàtiques, el departament ha decidit renovar totalment la plantilla de professors, una trentena, i el cos directiu.

És la primera vegada que es porta a terme aquesta via del tancament administratiu, que consisteix a clausurar formalment un centre per tornar-lo a obrir immediatament amb un altre nom per evadir els procediments normatius establerts per a aquestes situacions. Aquesta decisió, presa per l'administració, es farà efectiva el proper 31 d'agost.

Els representants de l'associació de pares i mares d'alumnes (AMPA) han valorat positivament la feina portada a terme per l'actual direcció del centre, tot i que diuen que canviar tots els professors "és necessari". "És l'única solució", ha dit Olga Andreu, la presidenta de l'AMPA de l'escola, que ha estat declarada pels auditors del departament com a "centre de màxima dificultat".

Per la seva banda, els representants de l'assemblea de docents critiquen que el tancament administratiu és una manera de carregar als professors la culpa de la mala gestió de la directiva. Alguns d'aquests professors critiquen que la decisió s'ha pres per fer fora els actuals mestres sense discutir-ho amb la junta de personal i que l'auditoria pedagògica que ha fet el departament -d'acord amb la qual s'ha pres la decisió- no és capaç d'avaluar profundament la feina dels docents.

A més, no veuen clar que aquesta mesura sigui la solució, perquè els alumnes continuaran sent els mateixos, amb les seves circumstàncies. El centre, que pràcticament ningú demana com a primera opció a l'hora d'escollir col·legi, concentra una part important de la immigració i de l'alumnat d'ètnia gitana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut