Londres

L'escalfament global ja afecta l'Antàrtida Oriental, segons un estudi

Quan falten dues setmanes perquè comenci la cimera sobre el canvi climàtic a Copenhaguen, un estudi revela que l'escalfament global ha començat a afectar l'Antàrtida Oriental. Més pressió per als líder internacionals de cara a la cita, ja que fins ara aquesta regió del "continent blanc" s'havia preservat del desglaç, que ja fa temps que afecta l'Antàrtida Occidental.

Actualitzat
L'estudi, publicat per la revista "Nature" i ha elaborat per un grup de científics de la Universitat de Texas, als Estats Units, constata que en els darrers tres anys, la capa de gel de l'Antàrtida Oriental ha anat perdent densitat a raó de 57 quilòmetres cúbics l'any.

Tot i que aquesta xifra encara està lluny dels 132 quilòmetres cúbics anuals que perd l'Antàrtida Occidental, els experts recorden que en aquesta zona es concentra la major part de glaceres del planeta i que el seu desglaç suposaria una important pujada del nivell del mar.

Els experts adverteixen, tot i això, que les xifres sobre l'Antàrtida Oriental tenen un marge d'error de 52 quilòmetres, de manera que futures investigacions hauran de determinar l'abast del desglaç a la plataforma antàrtida oriental, que representa el 70% de la superfície del continent i que té un mantell de gel en principi més resistent que el de la regió occidental.
Anar al contingut