Les vostres opinions sobre el pla especial de Renfe (V)

L'entrada en funcionament del pla especial del servei de rodalies provoca problemes entre els passatgers. En aquesta pàgina trobareu les experiències de diferents usuaris d'aquest portal que han viscut en primera persona les conseqüències de l'operatiu provisional.

Actualitzat
Jordi F.
"I quan ens manifestem per tot el que està passant? Ja n'estem farts!"

Carles Garcia
"Tota la situació ja és penosa de per si, però el que trobo extraordinari és que els que utilitzem els FGC també patim les conseqüències, quan en "teoria" si les coses s'haguessin fet ben fetes, ara no tindríem aquests problemes. I la pregunta és: nosaltres no tenim bitllets gratis? O el que passa és que els usuaris de rodalies tenen preferència? I el més greu de tot això és que hi ha un conformisme generalitzat que és sorprenent, 160.000 usuaris vers x passatgers que poden anar a l'AVE en un dia? L'opció fàcil és tancar la boca i abaixar el cap, però la paciència s'acaba algun dia, segur. Que llavors no sigui dit que no ens han donat motius."

David Salas Espasa
"Sol·licito que el seu mitjà de comunicació deixi de fer el joc als partits polítics imperants, tal com ho ha estat fent fins ara de manera conscient o inconscient i deixi de parlar d'una vegada per totes de "caos a les rodalies", per passar a parlar de la realitat, que és que el caos ferroviari és general per a tot el principat.

A què respon aquesta terminologia? Em nego a creure que és pura arrogància centralista, que potser també, però m'inclino més aviat a pensar que es deu a la voluntat de minimitzar la sensació de "mofa" que patim els catalans.

El passat dissabte 20 d'octubre vaig haver d'anar a buscar la meva xicota amb el meu vehicle privat a Sant Vicenç de Calders, perquè el tren que suposadament havia d'arribar a Tarragona, i probablement després a Tortosa o Lleida, un cop va arribar a Sant Vicenç, no seguia.

Des de Renfe s'havia dit als usuaris que a Sant Vicenç hi hauria autobusos que els durien al seu destí, però a Sant Vicenç no hi havia ningú. Així doncs, un viatge que va començar a Sabadell cap a les 10.30 del matí no va acabar fins a les 15.30 a Tarragona, amb viatge extra en vehicle propi inclòs.

Tot plegat és vergonyós. La gent de Lleida i Tarragona, de Reus, de Tortosa, de tots els pobles, i pel que em consta, també de les comarques de Girona ens sentim menystinguts pels mitjans de comunicació que limiten les conseqüències de tot aquest sarau a únicament l'àrea metropolitana de Barcelonina (que no dubto que també sigui un caos), quan en realitat afecta tot el país.

Treguin vostès mateixos les conclusions polítiques al respecte, però pel que fa a mi ho tinc ben clar. Són aquests els problemes de tenir un govern monocolor a tots els organismes de l'Estat.

Uns es tapen les vergonyes als altres, i més si ens trobem a 5 mesos vista d'unes eleccions."

Josep Gendre

"Els usuaris de rodalies de la indignació vam passar al passotisme i ara hem arribat a la depressió. Aquest és el sentiment que tenim quan ens adonem que no hi ha res a fer, que se'n riuen de nosaltres i no hi ha sortida possible. A Madrid no han arribat mai a aquesta situació ni de lluny, per què se'ns margina d'aquesta manera? si el que volen és destruir la capacitat innovadora i productiva de Catalunya ho estan aconseguint. Si almenys tinguéssim una classe política prou consistent com per defensar-nos… així ens va (i anirà)."

Eva A.D.
"M'agradaria, si és possible, que en les notícies de Renfe parleu de nosaltres, que també patim el tall de la C2. Els usuaris de mitjana distància afronten amb cansament una segona jornada sense trens i sense bitllets gratis. Sempre s'obliden de nosaltres, de Tarragona a Barcelona, hem de fer transbord a Sant Vicenç de Calders i agafar un rodalies via Vilafranca fins a Barcelona, total 2,5 hores i el mateix de tornada, i no tenim devolució exprés ni res de res."

Pilar López Barrue

"On són els bitllets gratis? Jo tardo el doble de temps per anar a treballar i m'ho he d'organitzar amb autobusos de línia de la companyia Monh de Viladecans, per contra encara tardaria molt més que si anés amb el bus llançadora. Qui m'abona el bitllet i el temps, no només del que ens espera sinó dels dos anys de retards, incomoditats, etc. que patim? De tota manera, quan l'AVE arribi a Barcelona, se'ns acaben els problemes ja que anirem en dos segons i mig a treballar, això si ens traslladem a viure a Madrid i continuem treballant a Barcelona.
Al senyor que "no sap quant costa un cafè" i a la senyora que "passi el que passi les obres continuen", els invito a disfrutar amb els passatgers de rodalies, i que no es preocupin que el bitllet i el cafè els el pago jo. Gràcies per atendre les nostres reclamacions."

Ruth Ortiz Rosa

"Realment és ben trista la situació que patim des de fa més de 2 anys els usuaris de Rodalies Renfe, que ha arribat finalment a deixar-nos sense tren!!! Com pot ser que els futurs usuaris de l'AVE no hagin patit encara ni patiran cap incidència per la construcció de la infraestructura necessària per ells, quatre viatgers que poden fer el mateix trajecte en cotxe, autocar o avió!!!
Avui he trigat 1 hora més per arribar a la feina, 1 hora d'embussos per poder arribar a Barcelona, sentint-me com un borrego que fa cua en sortir del tren, en fer el camí fins a l'autocar, en pujar i baixar i en fer el trajecte al metro on torno a ésser anònima! Odio el desplegament de mitjans de comunicació que ens esperen a l'estació de tren, a la Plaça Espanya... caminem uns darrere els altres en les interminables cues i t'has de sentir "acompanyat" per la premsa?
Ara ja anuncien que això no serà una situació d'aquesta setmana sinó que ja confirmen 15 dies!!! No sé si resistirem tants dies fent servir 3 transports per fer el mateix trajecte que fèiem abans només agafant un tren!!! Potser la resposta dels usuaris s'hauria de concretar en una baixa col·lectiva per estrès!!!"


Més opinions

Envia la teva opinió

Anar al contingut