Pla mitjà dels membres de la comissió de seguiment de les obres del túnel de Tresponts, entre ells el director general d'Infraestructures de Mo…
Pla mitjà dels membres de la comissió de seguiment de les obres del túnel de Tresponts, entre ells el director general d'Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, reunits a l'Ajuntament d'Organyà (Alt Urgell), el 25 d'octubre de 2019 (Horitzontal).

Les voladures al túnel de Tresponts, a la C-14, es reprendran a mitjans del mes de novembre

ACN Organyà.-El Govern ja compta, des d'aquest divendres, amb els permisos necessaris per reprendre les voladures a les galeries auxiliars del túnel de Tresponts, a la carretera C-14. La previsió es que les detonacions es comencin a fer a mitjans del mes de novembre. La Comissió de seguiment d'aquestes obres s'ha reunit a Organyà (Alt Urgell) i el director general d'Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, ha insistit en dir que els treballs "mai s'han aturat" i, per tant, s'estan executant seguint el calendari previst. A més, ha reiterat que només hi va haver un problema entre empreses privades i que un cop la Generalitat va trobar-ne una en substitució de la qual va rescindir el contracte, aquests treballs es reprendran en dos o tres setmanes.

Flores ha insistit en el fet que l'obra "en cap moment es va suspendre" i que la Generalitat sempre "va estar al corrent de pagament", amb la qual cosa el problema va ser entre empreses privades que treballaven a l'obra.Des del 14 d'octubre, a la zona del petit túnel de Tresponts preexistent s'hi dona pas alternatiu per facilitar el bon funcionament dels treballs. El Govern confia que en tres setmanes ja es pugui normalitzar la circulació en aquest punt, tenint en compte que el volum de trànsit que passa per aquesta carretera és de 6.344 vehicles al dia.El túnel que s'està construint tindrà una longitud d'1,3 quilòmetres i vol evitar el pas de vehicles per un tram especialment sinuós del congost de Tres Ponts. L'objectiu és que aquesta obra, que compta amb una inversió de més de 35 milions d'euros, estigui enllestida a finals del 2020.

Anar al contingut