Montinassell

Les vinyes a més altitud d'Europa es troben a l'Alt Urgell

Les vinyes es troben a Montanissell a més de mil metres i segueixen mètodes de països centreeuropeus per conrear-les, aconseguint resultats similars però amb un segell propi. Fa dos anys que es va engegar aquest projecte i el vi blanc que s'hi produeix s'exporta amb èxit a diversos països.

RedaccióActualitzat
Situades a Montanissell, a l'Alt Urgell, s'hi troben les vinyes conreades a més altitud de tot Europa. Les vinyes es troben a més de mil metres i segueixen mètodes de països centreeuropeus per conrear-les.

Cinc anys enrere els camps que avui ocupen les vinyes eren pastures a punt de quedar en desús, va ser doncs quan els propietaris van decidir donar un nou ús al camp i des de fa dos anys el canvi ha començat a donar els seus fruits. Segons han declarat a TV3, els resultats han sorprès el sector a Europa i a causa de l'èxit i els resultats satisfactoris que estan obtenint amb aquestes condicions de conreu, es plantegen ampliar el projecte amb noves vinyes a Montan de Tost.

En aquests camps de Montanissell es conreen dues varietats de raïm, la gewürztraminer i la riesling, que son típiques d'Alemanya, on el clima és molt semblant al de Montanissell per l'altitud de les vinyes. El fet diferencial és el sol, que aquí toca més hores i dóna com a resultat el vi blanc anomenat Carisma, que és afruitat com altres vins alemanys però amb matisos propis. El vi ja ha entrat al mercat d'Alemanya, el Regne Unit i els Països Baixos i esperen ara donar-se a conèixer a Catalunya.
Anar al contingut