Imatge d'arxiu de la indústria Repsol Química de la Pobla de Mafumet
La indústria catalana tanca el segon any consecutiu amb números vermells
Barcelona

Les vendes de la indústria cauen el 2,5% a Catalunya el 2013

La indústria tanca el seu segon any en negatiu. Tant les vendes com el nombre de comandes van caure l'any passat un 2,5% a Catalunya. En el conjunt de l'estat espanyol, les vendes de les empreses industrials van baixar el 2,9%

RedaccióActualitzat

Les vendes de la indústria van caure l'any passat un 2,5% a Catalunya i el nombre de comandes va baixar un 2%, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística. Aquest és el segon any consecutiu que la indústria tanca en negatiu.

El 2012 tant la xifra de negoci d'aquest sector com les comandes també van caure, però de forma més moderada que l'any passat.

Avui també s'ha fet balanç del sector serveis. Les vendes d'aquest sector van disminuir més d'un 2% i l'ocupació va recular un 1,2%.

En el conjunt d'Espanya, les vendes de les empreses industrials van baixar el 2,9%, mentre que l'entrada de comandes va disminuir el 2,7%, de manera que els dos indicadors van sumar dos anys consecutius a la baixa. Pel que fa a l'evolució per autonomies, el volum de negoci va baixar a totes, excepte a la Comunitat Valenciana (2,5 %) i Galícia (2,9%). Els descensos més grans van correspondre a les Illes Balears (8,8 %), les Canàries (8,2 %) i Madrid (6,4 %).

Anar al contingut