Madrid

Les vendes de cotxes cauen un 16% a Catalunya i un 10%, al conjunt de l'Estat

El mes passat es van matricular a Catalunya 7.500 vehicles. Al conjunt de l'Estat, la caiguda de les matriculacions ha estat inferior a la de Catalunya, però tot i això s'ha situat en un 9,8%.

RedaccióActualitzat
La caiguda de les vendes de cotxes al febrer a Catalunya deixa en un miratge el repunt del gener. El mes passat es van matricular a Catalunya 7.500 vehicles, un 16% menys que en el mateix mes de l'any passat. Aquesta important caiguda posa en dubte l'inici de la recuperació del mercat que s'intuïa si es tenia en compte l'augment de vendes que es va registrar al gener. De fet, en el dos primers mesos de l'any Catalunya ja acumula una caiguda de més del 8% respecte al mateix període de l'any passat.

Al conjunt de l'estat espanyol la caiguda de les matriculacions ha estat inferior a la de Catalunya, però tot i això s'ha situat en un 9,8%. El mes passat es van matricular 58.373 turismes a l'Estat, respecte als 64.730 del mateix mes de 2012.

Per comunitats, les caigudes de vendes més fortes han estat a l'Aragó, un 31%; Cantàbria, per 29,3%, i Extremadura, de 24,3%. Per contra, han crescut les vendes de cotxes a les Balears, un 4,6%, sobretot per la compra de vehicles de les empreses de lloguer, i a Madrid, un 1,7%. Per marques, Peugeot assumeix el lideratge mensual de vendes.

Les patronals de venedors, Ganvam; de fabricants, Anfac, i de concessionàries, Faconauto, però, volen veure el got mig ple i subratllen que la pròrroga del pla d'incentius del govern espanyol, el segon pla PIVE, anunciada precisament el mes passat, ha fet augmentar les reserves de vehicles en l'última quinzena de febrer i obre una porta a l'esperança. En els últims dies, s'han fet 18.000 reserves.
Anar al contingut