Barcelona

Les vagues parcials d'aquest dilluns als Ferrocarrils es tanquen amb incidents al matí

Els trens dels Ferrocarrils de la Generalitat tornen a funcionar amb normalitat després de les dues vagues parcials d'aquest dilluns en què han circulat la meitat dels combois. A la tarda, entre les sis i les vuit, l'aturada s'ha tancat sense incidents però al matí, entre les set i les nou, un piquet ha impedit la sortida de dos combois a Rubí. Això ha obligat a transbordar els passatgers al següent tren. La protesta ha afectat totes les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia i els funiculars de Vallvidrera i Gelida.

Actualitzat
L'aturada parcial d'aquest dilluns a la tarda als Ferrocarrils de la Generalitat s'ha dut a terme sense incidents. Entre les sis i les vuit de la tarda, han circulat la meitat dels trens.

L'única incidència destacada ha estat al matí amb l'acció d'un piquet a Rubí. Els passatgers dels dos combois afectats han pogut arribar en autobús fins a l'estació de Mirasol, des d'on han pogut continuar el trajecte. Segons FGC, els altres trens amb origen o destinació a Terrassa no han parat a l'estació de Rubí per evitar el piquet.

Aquesta nova jornada de vaga arriba després que aquest diumenge, en què hi havia convocada també una aturada coincidint amb la visita del papa, un grup de piquets va pintar el frontal i va manipular el sistema de bloqueig de quatre trens a l'estació de Sarrià, durant els serveis mínims. El servei va quedar interromput durant mitja hora i els passatgers els van haver de traslladar en autocar.

Les aturades s'emmarquen en una nova sèrie de mobilitzacions convocades pels sindicats per protestar per la retallada del 5% del sou dels treballadors decidida pel govern català per reduir el dèficit públic. Les aturades tindran lloc cada dilluns i dimecres de novembre entre les 7.00 i les 9.00 hores, i les 18.00 i les 20.00 hores. Els serveis mínims dictats són del 50% del servei habitual. Fora de les hores de serveis mínims, està previst que el servei es desenvolupi amb normalitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut