Universitat Rovira i Virgili
Universitat Rovira i Virgili
Barcelona

Les universitats públiques demanen 900 milions per afrontar la seva greu situació

Les vuit universitats públiques catalanes volen ser prioritat estratègica de país

RedaccióActualitzat

Les vuit universitats públiques catalanes demanen al govern nou-cents milions d'euros anuals per afrontar la greu situació financera que arrosseguen.

Els rectors es van reunir dimecres amb el president Quim Torra i li van reclamar una acció immediata per recuperar el pressupost anual que rebien fa deu anys, més de cent cinquanta milions d'euros superior a l'actual.

Aquest divendres han fet un manifest on han qualificat la situació de crítica i han demanat que les universitats i la investigació científica siguin una prioritat estratègica del país.

Pla de xoc urgent

Expliquen que és necessari "un pla de xoc urgent" integrat en els pressupostos de l'any vinent. La Universitat de Barcelona, també parla d'un pla d'inversions, d'uns 100 milions, per fer front a una renovació de les infraestructures, alhora que faria falta renovar la plantilla de personal docent i investigació així com el d'investigació i serveis. Segons expliquen urgeix un relleu generacional, ja que, "si no es fa res aviat, superaran els 60 anys".

ARXIVAT A:
Universitat
Anar al contingut