Una aula de la Facultat d'Economia i Dret de la UdL (ACN / Laura Cortés)
Una aula de la Facultat d'Economia i Dret de la UdL (ACN / Laura Cortés)

Les universitats i el govern acorden reduir l'activitat presencial als campus

Les classes d'aquest dimarts continuen perquè la mesura es farà efectiva els pròxims dies

Actualitzat

El govern de la Generalitat i les universitats catalanes han acordat reduir l'activitat presencial als campus durant els propers 15 dies per contribuir a contenir els contagis de coronavirus a Catalunya.

El Consell Interuniversitari, format pel govern i les 12 universitats catalanes, ha decidit que aquesta reducció se centrarà només les classes teòriques i no afectarà ni les pràctiques ni l'activitat de recerca.

 

L'endemà que el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va anunciar que convindria que les classes fossin virtuals durant els pròxims 15 dies, l'executiu i les universitats busquen reduir la mobilitat de la comunitat universitària.

L'acord, però, no indica a partir de quan es reduirà l'activitat presencial a les aules. Per tant, com ja havien anunciat els centres, aquest dimarts les universitats obriran les portes tal com tenien previst. La mesura "es farà efectiva en els pròxims dies", segons apunta en un comunicat el Consell Universitari de Catalunya.

 

Diversos alumnes fan un examen en una aula de la Universitat de Lleida
Diversos alumnes fan un examen en una aula de la Universitat de Lleida (ACN / Aleix Freixas)


L'UPF, sense classes presencials a partir de dijous

Per ara, l'únic centre que s'ha pronunciat ha estat la Universitat Pompeu Fabra, que ha anunciat que a partir d'aquest dijous que totes les classes presencials "passaran a ser virtuals per un període de 15 dies", excepte les que es fan en laboratoris o espais específics.

 

 

El Consell també assenyala que els rectors de les universitats s'han posat "a la disposició de les autoritats sanitàries per a l'adopció, si s'escau en el futur, de noves mesures de contenció de la pandèmia" de la Covid-19.

Universitats i govern destaquen que les facultats catalanes són espais segurs i que l'objectiu de reduir les classes presencials és "la disminució de l'activitat induïda", com la mobilitat de les persones.

 


El SEPC demana mantenir les classes presencials

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) s'oposa a la proposta de la Generalitat de potenciar l'educació a distància i aposta per mantenir les classes presencials. En un comunicat, el sindicat denuncia que la Generalitat ha anunciat la proposta de manera unilateral, sense tenir en compte l'opinió dels rectors ni dels alumnes:

 

 

El SEPC afirma que les aules són un "espai segur" i que no hi ha "evidències empíriques" que el focus del contagi del coronavirus es produeixi a les aules:

"Alumnes i professors porten mascareta i respecten les distàncies i normes de seguretat."

El sindicat defensa que cal mantenir les classes presencials perquè molts estudiants ja han assumit costos econòmics per anar a classe, com són les targetes de transport, les residències d'alumnes o la matrícula.

ARXIVAT A:
UniversitatEducació Coronavirus
Anar al contingut