Semàfor amb el dibuix de Mortadel·lo i Filemó
La proposta difosa pel professor Francisco Javier Ibáñez va tenir una gran repercussió a les xarxes (Europa Press/@maestroconganas)

Les tres cruïlles que tindran semàfors de Mortadel·lo i Filemó a Barcelona

Un dels encreuaments està situat al barri de Provençals, on va viure el dibuixant

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ja ha fet públic on posarà els 16 semàfors de les figures de Mortadel·lo i Filemó que hi haurà a la ciutat en homenatge al dibuixant Francisco Ibáñez, creador d'aquests personatges i que va morir al juliol.

Els semàfors es repartiran en tres cruïlles de Barcelona, tal com ha avançat Catalunya Informació. Són aquestes: 

  • Gran Via de les Corts Catalanes amb el carrer Bac de Roda, al barri de Provençals, on va viure l'artista
  • Ronda de Sant Pere amb passeig de Gràcia
  • Un dels xamfrans del Mercat de Sant Antoni


Verd per a Mortadel·lo i vermell per a Filemó 

El disseny, que facilitarà l'Ajuntament, preveu que a l'òptica verda hi hagi la figura de Mortadel·lo i a la vermella, la de Filemó. 

L'Ajuntament de Barcelona ha tret a concurs aquesta setmana el contracte per al subministrament i instal·lació de les 16 unitats de semàfor, que costaran 14.080 euros abans d'impostos, segons apareix al portal de contractació municipal. Els semàfors hauran d'incorporar dispositius per a persones cegues

La iniciativa està impulsada pel professor navarrès Francisco Javier Ibáñez, que no té cap vincle familiar amb el dibuixant malgrat compartir-hi cognom. Va difondre la proposta a través de les xarxes socials i no va trigar a rebre una allau de suports.


Medalla d'Or al Mèrit Cultural 

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, lliurarà aquest dimecres a la família la Medalla d'Or al Mèrit Cultural que li va ser concedida al dibuixant Francisco Ibáñez a títol pòstum pel plenari municipal en un acte d'homenatge a la biblioteca Gabriel García Márquez.

Segons ha informat el consistori, a l'acte hi assistiran la seva vídua, Remedios Solera Sánchez, i la seva filla, Núria Ibáñez Solera, així com altres familiars.

 

 

 

ARXIVAT A:
TrànsitCòmic
Anar al contingut