Pedro Almodóvar i Antonio Banderas, nominats per "Dolor y gloria"

"Dolor y gloria" i Banderas, entre les nominacions a uns Oscars dominats per "Joker"

La pel·lícula espanyola "Klaus", nominada a l'Oscar al millor film d'animació

Juli Rodés AlmerActualitzat

"Dolor y gloria", de Pedro Almodóvar, està entre les cinc pel·lícules nominades a l'Oscar a la millor pel·lícula internacional, el nom que des d'aquest any tenen els premis fins ara coneguts com a Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa. No ha estat nominada, en canvi, ni a l'Oscar al millor guió ni a l'Oscar a la millor banda sonora.

El director manxec ja va guanyar l'Oscar a millor pel·lícula en llengua estrangera, el 1999, amb "Todo sobre mi madre". I un altre pel millor guió original, amb "Hable con ella", l'any 2003.

 

Pedro Almodóvar durant el rodatge de "Dolor y gloria", nominada al que seria el seu tercer Oscar

 

Antonio Banderas, a més, ha estat nominat a l'Oscar al millor actor per aquesta mateixa pel·lícula, en què interpreta un director de cinema en plena crisi creativa que té molts tocs biogràfics del mateix Almodóvar. Per aquest paper, Banderas ja ha aconseguit el premi a millor actor europeu, i es va quedar a les portes dels Globus d'Or.

 

Antonio Banderas, nominat a l'Oscar al millor actor per "Dolor y gloria"

 

Una altra producció espanyola, "Klaus", ha estat nominada a l'Oscar al millor film d'animació.

 

 

"Joker", la més nominada

La pel·lícula més nominada en l'edició 92 dels Oscars de Hollywood és "Joker": té 11 nominacions.

La segueixen, empatades a 10 nominacions, tres pel·lícules que figuraven a totes les travesses: "1917", "Erase una vez en Hollywood" i "El irlandés".

 

 

A "El irlandés" Scorsese adapta el llibre "I heard you paint houses", de Charles Brandt, per explicar un dels grans misteris sense resoldre dels Estats Units, la desaparició del sindicalista Jimmy Hoffa.

Mendes arribarà als Oscars després d'haver guanyat el Globus d'Or al millor director i un altre a la millor pel·lícula dramàtica.

Escrita i dirigida per Tarantino, "Érase una vez en Hollywood" retrata la meca del cinema a finals dels anys 60, en plena guerra freda, a través de les peripècies d'un actor i un amic seu que intenten fer-se un lloc a Hollywood.

Ha guanyat tres Globus d'Or: a la millor pel·lícula comèdia-musical, al millor actor secundari per a Brad Pitt i al millor guió, dues categories per les quals també podria guanyar Oscars.

Quatre films opten a sis estatuetes: "Historia de un matrimonio", "Mujercitas", "Jojo Rabbit" i "Parásitos".


Oscar a la millor pel·lícula

Els nou títols nominats a l'Oscar a la millor pel·lícula són: "Le Mans 66", "El irlandés", "Jojo Rabbit", "Joker", "Mujercitas", "Historia de un matrimonio", "1917", "Érase una vez en Hollywood" i "Parásitos".

 

Nominats a la millor direcció

No hi ha cap dona entre els nominats a la millor direcció. Els cinc homes elegits pels membres de l'Acadèmia són: Martin Scorsese ("El irlandés"), Todd Phillips ("Joker"), Sam Mendes ("1917"), Quentin Tarantino ("Érase una vez en Hollywood") i Bong Jong Ho ("Parásitos").

Sense opció de guanyar l'estatueta han quedat les directores Marielle Heller ("Un amigo extraordinario"), Greta Gerwig ("Mujercitas") i Lulu Wang ("The Farewell").

 

 

Nominats a millor actor

Al costat de Banderas, els nominats a l'Oscar al millor actor són Leonardo DiCaprio ("Érase una vez en Hollywood"), Adam Driver ("Historia de un matrimonio"), Joaquin Fenix ("Joker") i Jonathan Pryce ("Los dos papas").

 

 

Nominades a millor actriu

Les cinc nominades a l'Oscar a la millor actriu son Cynthia Erivo ("Harriet"), Scarlett Johansson ("Historia de un matrimonio"), Saoirse Ronan ("Mujercitas"), Charlize Theron ("El escándalo") i Renée Zellweger, que interpreta l'actriu Judy Garland a "Judy".

 

 

Scarlett Johansson, doblement nominada

Scarlett Johansson està nominada a dos Oscars, perquè també podria guanyar el premi a la millor actriu secundària per "Jojo Rabbit". La resta de nominades a l'Oscar a la millor actriu secundària són Kathy Bates ("Richard Jewell"), Laura Dern ("Historia de un matrimonio"), Florence Pugh ("Mujercitas") i Margot Robbie ("El escándalo").

 

 

Els cinc nominats a actors secundaris són Tom Hanks ("Un amigo extraordinario"), Anthony Hopkins ("Los dos papas"), Al Pacino ("El irlandés"), Joe Pesci ("El irlandés") i Brad Pitt ("Érase una vez en Hollywood").

 

Millor guió original i adaptat

Aquestes són les deu pel·lícules nominades a l'Oscar al millor guió original o el millor guió adaptat:

 

 

 

Millor fotografia

"El irlandés", "Joker", "1917", "Érase una vez en Hollywood" i "El faro" són les pel·lícules nominades a la millor fotografia.

 

 

Millor banda sonora i millor cançó

Aquestes són les deu pel·lícules nominades a la millor banda sonora i a la millor cançó.

 

 

 

Netflix, nominada a 23 Oscars

Netflix, la plataforma nord-americana de cinema i sèries en streaming, ha aconseguit un total de 23 nominacions per produccions seves, incloses dues candidates a l'Oscar a la millor pel·lícula: "El irlandés" i "Historia de un matrimonio".


La gala dels Oscars, el 9 de febrer

L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Hollywood ha anunciat els nominats als Oscars 2020 aquest dilluns, a partir de les 14.18.

Els encarregats de detallar els noms nominats a les 24 categories del premi més mediàtic del cinema han estat l'actor John Cho, conegut pel seu personatge de Sulu a la saga "Star Trek", i l'actriu i productora Issa Rae, coneguda per la sèrie "Insecure".

 

 

Els nominats als Oscars hauran d'esperar quatre setmanes, fins al 9 de febrer, per sentir si es pronuncia el seu nom al final de la frase: "And the Oscar goes to..."

Com l'any passat, la 92a edició de la cerimònia dels premis de l'Acadèmia de Hollywood no tindrà mestre de cerimònies.

 

 

La temporada dels premis cinematogràfics de Hollywood va arrencar el 28 d'octubre amb la gala coneguda com a Premis dels Governadors, en què es van lliurar, entre d'altres, Oscars honorífics a l'actriu Geena Davis i al director David Lynch.

ARXIVAT A:
CinemaPremis Oscars
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut