Barcelona

Les transferències de l'Estat el 2006 van ser del 14% per a Catalunya i del 60% per a Extremadura

Els ingressos que va obtenir Catalunya l'any 2006 derivats del model del finançament autonòmic van ser de 18.920 milions d'euros, segons les dades del Ministeri d'Economia. Uns 120 milions més dels pressupostats inicialment per la Generalitat. La gran majoria, 16.000 milions, els ha recaptat Catalunya pels impostos cedits de manera total o parcial. La resta, un 14%, els ha transferit l'Estat dins el que s'anomena fons de suficiència.

Actualitzat
A Catalunya, doncs, el sistema de finançament es nodreix bàsicament dels impostos que es recapten, ben al contrari del que passa en altres comunitats, on el finançament s'alimenta de la transferència que hi fa l'Estat.

Per exemple, a Extremadura, la transferència de l'Estat representa el 60% del total dels recursos i a Castella-la Manxa, La Rioja, Galícia i Andalusia, al voltant del 40%. Les úniques comunitats que no es nodreixen del fons de suficiència són les Balears i Madrid, perquè tenen prou capacitat fiscal per cobrir les despeses de les competències transferides.

En conjunt, el sistema de finançament autonòmic va aportar a les comunitats autònomes més de 100.000 milions d'euros el 2006.
Anar al contingut