Les tertúlies de TV3, les més plurals sobre el referèndum de l'1-O

El CAC elabora un informe, a instàncies del Parlament, que mostra com als programes de TV3 hi havia més equilibri d'opinions que a la resta de televisions que es veuen a Catalunya

RedaccióActualitzat

Les tertúlies de TV3 van ser les que van tendir més a l'equilibri d'opinions sobre el referèndum de l'1 d'octubre. Així ho recull el primer informe sobre el pluralisme de les tertúlies fet pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).

En concret, segons el CAC, un 55% de tertulians s'hi van pronunciar a favor i aproximadament un 38% ho van fer en contra, mentre que un 6% consideraven que la consulta era legítima, però no legal. Aquestes xifres contrasten amb les corresponents a les televisions que emeten a tot Espanya.

Els dos casos més extrems són Telecinco i el canal 24horas de Televisió Espanyola. Als espais d'opinió analitzats d'aquestes cadenes no hi havia ni una sola veu favorable a la legalitat o la legitimitat del referèndum.

 

Aquest primer informe de l'autoritat reguladora de l'audiovisual a Catalunya sobre el grau de pluralisme de les tertúlies de les televisions respon a una moció del Parlament aprovada per tots els grups.

Per elaborar-lo el CAC ha analitzat 125 tertúlies i programes especials de les diferents cadenes emesos entre la Diada i el 30 e setembre, els 20 dies previs a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre.

L'informe ha estat aprovat per unamitat pel ple del CAC, amb un vot concurrent que plantejava la conveniència d'haver estudiat també els deu primers dies de setembre. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut