Amposta

Les Terres de l'Ebre tornen a posar-se en peu de guerra en defensa de l'aigua del tram català del riu Ebre

Mig miler de persones donen el primer toc d'atenció al govern espanyol per l'aprovació del Pla de Conca de l'Ebre, que denuncien que és un transvasament encobert. L'èxit de resposta en la primera protesta demostra la força de la lluita antitransvasista que es prepara per a la tardor.

RedaccióActualitzat
La Marea Blava en defensa del tram català del riu Ebre s'ha tornat a posar en moviment aquest diumenge. Els ebrencs han abraçat el riu mentre algunes embarcacions, juntament amb el catamarà de l'ONG Fons Mundial per la Natura (WWF), l'han omplert de pancartes per defensar-lo.

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) denuncia que la previsió de concessions d'aigua en el recentment aprovat Pla de Conca de l'Ebre per a Castelló confirmaria els transvasaments encoberts a través d'atorgaments als regants.

Mig miler de persones s'han reunit a Amposta en una primera mostra de les mobilitzacions que es preparen per a la tardor. Ho han plantejat com un advertiment al govern espanyol: si el pla s'aplica, no quedaran recursos per al manteniment del Delta, no quedarà prou cabal per evitar la salinització.

La portaveu de la PDE, Susanna Abella, ha recordat que la ciutadania ebrenca no es rendirà.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut