Imatge d'arxiu d'un correbou amb dos joves esquivant un brau.
Imatge d'arxiu d'un correbou.
Amposta

Les Terres de l'Ebre es mobilitzen per demanar que els correbous siguin patrimoni de la humanitat

Les Terres de l'Ebre es comencen a mobilitzar en defensa dels correbous. Ja hi ha dos ajuntaments que han aprovat mocions perquè aquesta festa sigui declarada patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco. L'objectiu és blindar els esdeveniments amb bous per evitar que puguin tenir el mateix final que les corrides de toros a Catalunya, prohibides pel Parlament després d'una Iniciativa Legislativa Popular.

Actualitzat
Els ajuntaments d'Amposta i Santa Bàrbara, tots dos de la comarca del Montsià, han estat els primers a aprovar mocions perquè els correbous siguin reconeguts per la Unesco.

Aquesta iniciativa neix de l'Associació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre per blindar el futur de la tradició després de la prohibició de les corrides. L'objectiu és que tots els pobles que celebren correbous se sumin a les mocions.

L'alcalde de Santa Bàrbara, on la proposta s'ha aprovat per unanimitat, Jordi Boronat, ha explicat al programa Catalunya al Dia de Catalunya Ràdio a Tarragona que estan "cansats dels atacs que estan rebent". Diu que la iniciativa rebrà el suport de més municipis com un "argument a favor de la festa".
Anar al contingut