Mataró

Les teràpies naturals aconsegueixen reduir a la meitat el dolor crònic d'esquena

El tractament del mal d'esquena crònic mitjançant teràpies naturals durant tres mesos aconsegueix reduir el dolor a la meitat i a un 40% el consum habitual d'analgèsics, segons els resultats preliminars d'un programa pilot sobre l'ús d'aquestes teràpies que s'està fent a l'Hospital de Mataró. La consellera de Sanitat, Marina Geli, ha manifestat que aquestes dades avalen la necessitat d'una regulació consensuada a nivell estatal pel que fa a les teràpies naturals.

Actualitzat

Acupuntura i electroteràpia pel dolor cervical són teràpies naturals amb què es tracten algunes patologies dins del programa pilot de l'Hospital de Mataró. Després de tres anys, gairebé un miler de pacients de Mataró i Argentona han rebut tractament amb acupuntura, medicina xinesa, homeopatia, osteopatia o reflexologia per pal·liar el dolor crònic d'esquena o bé els efectes secundaris de la quimioteràpia i la radioteràpia.

En l'estudi que s'ha presentat ara han participat més de 280 pacients que han rebut tractament convencional combinat amb acupuntura i osteopatia. Després dels tres mesos que duren les sessions, la percepció del dolor es redueix a la meitat. A banda de reduir el dolor, un 33% han millorat les capacitats funcionals en la vida quotidiana i un 11% han incrementat el seu benestar psicològic.

Davant d'aquests resultats, la consellera Marina Geli ha manifestat que les dades avalen la necessitat d'una regulació consensuada a nivell estatal, encara que el decret de teràpies naturals català estigui paralitzat per la via judicial.

L'ús de les teràpies naturals és cada vegada més freqüent. Un de cada quatre ciutadans de l'estat espanyol diu que n'ha fet servir alguna com a mínim una vegada. Per aquest motiu els qui ofereixen aquestes teràpies reclamen que es reguli el sector.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut