Arenys de Munt

Les tempestes que afecten Catalunya provoquen rierades al Maresme

Segon dia de tempestes a Catalunya, que aquest dimarts han afectat, sobretot, el Pirineu i la costa central. Les pluges han provocat fortes rierades en alguns municipis del Maresme, que, tot i que han estat espectaculars, no han fet mal. Ha estat el cas d'aquesta tarda a Arenys de Munt. A la nit i matinada les tamborinades poden continuar afectant la costa central del Principat.

Actualitzat
L'Ajuntament d'Arenys de Munt tenia l'avís que podria tornar a ploure fort cap a les quatre d'aquest dimarts a la tarda i repetir els més de 30 litres que van caure dilluns en només una hora. Puntualment, la riera s'ha tornat a omplir d'aigua, però, per sorpresa dels veïns, al municipi no ha plogut gens ni mica.

Montse Costas, una veïna, explicava a TV3 que "ha plogut a la muntanya i aquí no teníem ni una gota al carrer. Es veu que això s'ha desbordat, hem sortit a la finestra i la riera baixava d'ample a ample. Ha sigut un caos, perquè això sí que és una trampa per a la gent que travessa."

Els que viuen al costat de la riera són testimonis d'excepció cada cop que plou torrencialment i es desmanega. Aquest mateix dilluns, la Montse Costas va gravar la rierada que es va endur més d'un cotxe amb el telèfon mòbil. "Era impressionant, perquè hi havia cotxes al semàfor esperant per travessar perquè no s'ho esperaven. De cop i volta va baixar una onada, i en un cotxe dels que estaven parats, el senyor va tenir temps de saltar i amb una de les onades el va arrossegar i ho vam poder gravar des de la finestra."

L'aigua que ha caigut aquest dimarts ha provocat alguns talls de trànsit per creuar la riera durant una estona, però no s'han hagut de lamentar danys personals. A prop de l'aigua es podien veure les canonades que ja s'utilitzen per canalitzar aquest torrent, que està previst que durin dos anys més.
Anar al contingut