Barcelona

Les tempestes provoquen inundacions a la Costa Daurada i calamarsada a Osona

Les tempestes que han afectat Catalunya en les darreres hores han deixat precipitacions abundants en molt poca estona. Els ruixats han provocat inundacions als carrers en algunes poblacions de la Costa Daurada mentre que a Osona hi ha caigut una forta calamarsada. Les pluges han anat acompanyades en molts llocs de molt aparat elèctric i han dificultat la circulació en algunes carreteres del país, ja que la visibilitat era reduïda. S'espera que aquest divendres a la tarda les pluges es puguin tornar a repetir i puguin ser localment fortes en punts de les demarcacions de Girona, Barcelona i Tarragona.

Actualitzat
Les pluges van ser intenses a bona part del país. Les tempestes que van afectar Catalunya van deixar precipitacions que van descarregar molts litres per metre quadrat en poca estona. En alguns punts de la Costa Daurada, les pluges van superar els 50 litres per metre quadrat en tan sols una hora a poblacions com ara Roda de Barà, i van provocar inundacions en alguns carrers, passos subterranis i punts propers als passejos marítims.

Al Lluçanès els ruixats van ser encara més abundants i en alguns punts es van acostar als 80 litres. La tempesta va anar acompanyada de molt d'aparat elèctric i en alguns punts també va caure calamarsa, com ara a Manlleu.

Aquest dijous a la tarda s'han registrat quantitats localment importants: a Perafita, 78 litres per metre quadrat; a Ancs, 69; a Setcases, 60; a Darnius, 53; a Sagàs, 52; a Maçanet de Cabrenys, 50; a Núria, 47; a Sort, 46, i a Queralbs, 45 litres per metre quadrat.

Les pluges també van provocar dificultats per circular, ja que van reduir la visibilitat. El trànsit es va veure afectat a punts com ara l'AP-7 a l'altura de Gelida.

Els Bombers de la Generalitat han rebut gairebé un centenar d'avisos per les afectacions provocades pels aiguats. En total, els equips d'emergència han fet una vintena de sortides, però cap de gravetat.

Després d'aquest episodi de pluges, s'espera que aquest divendres continuï plovent sobretot a la tarda a punts de les comarques de Girona, Barcelona i Tarragona. Els ruixats es desplaçaran també cap al País Valencià i les Balears.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut