Barcelona

Les tempestes d'estiu escombren bona part de Catalunya i provoquen inundacions en alguns punts del país

Els forts aiguats d'estiu que han caigut a bona part del territori català al llarg d'aquest dijous i la matinada de divendres, han provocat afectacions importants en alguns punts de Catalunya. A la Costa Daurada, per exemple, les fortes pluges van causar greus inundacions. Els Bombers de la Generalitat han rebut un centenar d'avisos i el Servei Meteorològic de Catalunya ha registrat més de 7.000 llamps arreu del país. Al llarg d'aquest divendres s'espera un temps més estable, tot i que de cara al vespre es podrien repetir alguns ruixats en punts de les demarcacions de Girona, Barcelona i Tarragona, tot i que amb molta menys intensitat.

Actualitzat
Dijous passat per aigua. Les tempestes de força intensitat que han caigut aquest dijous a molts punts de Catalunya han ocasionat alguns problemes importants que encara s'arrosseguen a bona part del territori. En alguns punts de la Costa Daurada les pluges van superar els 50 litres per metre quadrat en tan sols una hora i van provocar greus inundacions a poblacions com Creixell i Roda de Barà.

En altres punts de Catalunya, com a Osona, també va caure una forta calamarsada. Al Lluçanès els ruixats van ser encara més abundants i en alguns punts es van acostar als 80 litres, mentre que en altres punts del territori català s'han registrat quantitats localment importants. A Perafita es va arribar als 78 litres per metre quadrat; a Ancs, 69; a Setcases, 60; a Darnius, 53; a Sagàs, 52; a Maçanet de Cabrenys, 50; a Núria, 47; a Sort, 46, i a Queralbs, 45 litres per metre quadrat.

Les pluges també van provocar dificultats per circular, ja que van reduir la visibilitat. El trànsit es va veure afectat en punts com ara l'AP-7 a l'altura de Gelida.

D'altra banda, i fins a primera hora del matí d'aquest divendres, els Bombers de la Generalitat han rebut un centenar d'avisos i han hagut de fer una vintena de sortides, sobretot per treure aigua de garatges i soterranis, i netejar calçades. La majoria dels avisos s'han fet a l'Empordà, la Catalunya Central i el Camp de Tarragona.

Per la seva banda, el Servei Meteorològic de Catalunya ha registrat fins a la mitjanit de dijous més de 7.000 llamps arreu del país.

Precisament a Empuriabrava, a l'Alt Empordà, un home francès d'uns 50 anys ha hagut de ser ingressat a la unitat de cures intensives de l'Hospital Josep Trueta de Girona després que li caigués un llamp mentre era a la platja.

Malgrat la intensitat de les pluges, però, Protecció Civil no ha arribat a activar el Pla Inuncat.

De cara a aquest divendres es mantindran els núvols al sud del país però predominaran les clarianes a la resta. Al vespre s'incrementarà el risc de xàfecs a la costa, especialment a punts de les demarcacions de Girona, Barcelona i Tarragona, tot i que s'espera que les pluges siguin de poca intensitat. El perill arriba ara al nord de les Balears i al País Valencià.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut