Les televisions privades van sobrerepresentar Vox el 28-A, segons el CAC
Santiago Abascal, líder de Vox, en un acte electoral

Les televisions privades van sobrerepresentar Vox el 28-A, segons el CAC

El partit d'extrema dreta va rebre més atenció que ERC, Junts per Catalunya o el PNB

RedaccióActualitzat

El debat sobre com la cobertura dels partits d'extrema dreta ja disposa de xifres concretes a Espanya. Segons un informe que ha fet públic aquest dijous el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Vox va ser el cinquè partit amb més presència als informatius de les televisions privades d'àmbit espanyol durant la campanya electoral del 28A.

Per sota del PP, el PSOE, Unides Podem i Ciutadans, es va situar Vox, un partit extraparlamentari en aquell moment, que va rebre més atenció que ERC, el PNB o Junts per Catalunya.

L'informe s'ha elaborat analitzant el període de campanya electoral entre el 12 i el 26 d'abril: s'han visionat 138 hores d'informació de més de 200 informatius i 200 programes magazín.


TV3, Catalunya Ràdio i TVE

TV3 i Catalunya Ràdio van fer un tractament unitari dels partits amb representació parlamentària. Per ordre de cobertura, però amb poques diferències percentuals, se situen En Comú Podem, ERC, Junts per Catalunya, PSC-PSOE, Partit Popular i Ciutadans. Però també van cobrir partits extraparlamentaris i es va explicar el programa de Vox, de Front Republicà i el PACMA.

En el cas de Televisió Espanyola, es va aplicar el criteri de proporcionalitat a la representació parlamentària que té cada partit al Congrés, i la cobertura, segons l'informe del CAC, va ser fidel a aquest criteri.


El judici el procés

Durant el període analitzat, la campanya electoral, les televisions i ràdio públiques van continuar informant sobre el dia a dia del judici del procés, però en canvi les televisions privades d'àmbit espanyol van disminuir molt l'atenció que hi dedicaven fins a pràcticament, en alguns casos, deixar-lo de seguir.

ARXIVAT A:
Extrema dretaVoxEleccions 28A
Anar al contingut