Automòbil accidentat a Cassà de la Selva
Automòbil accidentat a Cassà de la Selva

Les taxes registrades en els controls d'alcoholèmia són cada cop més altes

Quatre morts en dues setmanes en accidents provocats per conductors beguts

Actualitzat

L'alcohol, com l'excés de velocitat i les distraccions, són una constant en els accidents de trànsit. En els últims quinze dies, hi ha hagut quatre morts a les carreteres per conductors beguts. Els Mossos asseguren que les taxes d'alcoholèmia detectades en els controls cada vegada són més altes.

Francesc Fermerón, subinspector de l'àrea d'investigació d'accidents, alerta del perill que suposa.

"Quan sotmetem a prova els conductors, trobem taxes molt més elevades. Per cada 0,1 mil·ligrams més que afegim, la probabilitat d'accident no la multipliquem per 1 sinó que la multipliquem per 10. Això és el que el conductor i els passatgers que van amb ell han d'entendre."

El d'Avinyonet de Puigventós, aquest dissabte al vespre, ha estat l'últim accident mortal per culpa d'un conductor begut. Van topar frontalment un cotxe i una moto. El conductor de la moto, de 16 anys, va resultar ferit greu i el jove que anava al darrere, de 18 anys, va morir. El conductor del cotxe no es va fer res i superava tres vegades el límit d'alcohol permès. Els Mossos d'Esquadra el van detenir, i el jutge l'ha deixat en llibertat provisional però li ha retirat el carnet i té una causa oberta per un delicte d'homicidi imprudent i una altra per conducció sota els efectes de l'alcohol.

La setmana passada, la policia també va detenir un conductor a Cassà de la Selva després que tingués un accident en què va morir l'acompanyant.

A finals de setembre, un conductor que multiplicava per quatre la taxa d'alcohol permesa va provocar també la mort d'un home en un carrer de Lloret. La policia també el va detenir allà mateix.

I un altre cas recent, el d'una noia de 19 anys que anava damunt d'un cotxe al Vendrell i que va morir quan va sortir projectada després que el vehicle xoqués amb un altre. El conductor gairebé triplicava la taxa d'alcoholèmia i no tenia carnet.

Aquest any en 1 de cada 10 accidents amb víctimes el conductor ha donat positiu en el control d'alcoholèmia.

I 3 de cada 10 persones mortes a la carretera també superaven la taxa d'alcohol i drogues permesa.

 

 

ARXIVAT A:
Trànsit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut